Mircea Geoana a confirmat ieri in Biroul Permanent National al PSD ca s-a intalnit, luni seara, cu presedintele Basescu, insa nu a oferit detalii despre continutul discutiilor. Oficial, liderul social-democrat nu a recunoscut nimic, dar nici nu a neg
Mircea Geoana a confirmat ieri in Biroul Permanent National al PSD ca s-a intalnit, luni seara, cu presedintele Basescu, insa nu a oferit detalii despre continutul discutiilor. Oficial, liderul social-democrat nu a recunoscut nimic, dar nici nu a negat. "Acest subiect este o tema de interes si speculatii pentru presa. Va las in continuare sa speculati", s-a zburlit Geoana la jurnalisti, enervat de intrebarile acestora legate de discutiile cu Basescu. Vicepresedinti ai partidului, pe care i-am intrebat despre intalnire, nu au oferit nici ei prea multe amanunte, dar au admis ca una dintre variantele puse pe tapet ar fi fost formarea unui Guvern PSD. De altfel, Geoana a declarat public ca nu este exclusa intrarea PSD la guvernare "in nume propriu", insa decizia finala privind calea pe care o va urma partidul va fi luata zilele urmatoare, la Comitetul Executiv National.       MOTIUNE DE CENZURA. Intre timp, pesedistii isi continua negocierile cu partidele politice, fiind programata o noua runda cu PNL. Geoana nu a dorit sa vorbeasca prea mult nici despre asta. "Nu ne mai cereti sa confirmam unde si cand, pentru ca nu o sa va spunem. O sa aflati - daca aflati, daca nu aflati - nu aflati. (a€¦) Va veni si momentul cand veti afla rezultatele negocierilor. Acum nu este momentul", a spus iritat Geoana. In paralel, social-democratii incep sa lucreze la propria motiune de cenzura, considerand ca cea a PD "nu are cum sa fie sprijinita de PSD, pentru ca este o motiune care reflecta relatia PD-PNL". "Nu excludem posibilitatea initierii unei motiuni de cenzura in actuala sesiune parlamentara in functie de rezultatul negocierilor", a anuntat Geoana, precizand ca "aceasta sesiune parlamentara trebuie sa produca oferirea unui Guvern solid si competent" si ca Tariceanu mai are "o sansa, dar nu foarte mare" de a apuca finele lunii iunie ca premier. Tot secretos a fost ieri Geoana si in privinta intrevederii de o ora pe care a avut-o cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman. Diplomatul american l-a vizitat pe liderul PSD, in Kiselleff, imediat dupa sedinta BPN, dar nici acesta nu a dorit sa faca vreo declaratie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.