Dorin Chirtoaca, reprezentantul Partidului Liberal, il va infrunta pe candidatul comunistilor in turul doi pentru primaria Chisinaului.Dorin Chirtoaca sepregateste de turul doi Chiar daca Partidul Comunist a fost preferat de 32% dintre moldovenii care s-au prezentat la alegerile locale de duminica, rezultatele din Capitala indica o scadere a increderii electoratului in partidul aflat la guvernare. La Chisinau, pe locul intii in preferintele alegatorilor s-a situat Veaceslav Iordan, actualul viceprimar interimar, membru al Partidului Comunist, care a obtinut 29,12% dintre voturi. El a fost urmat indeaproape de Dorin Chirtoaca, de la Partidul Liberal, cu 24,64% din voturi. Dat fiind ca nici unul dintre candidati nu a obtinut majoritatea, Iordan si Chirtoaca se vor infrunta in turul doi al alegerilor pentru primaria Capitalei, care va avea loc peste doua saptamini.

„Avind in vedere ca va fi turul al doilea, se preconizeaza o victorie democratica in Chisinau, lucru pe care-l asteptam de cel putin 17 ani. Este vorba de schimbare, schimbarea care trebuie sa aiba loc", a declarat Chirtoaca pentru BBC Romania.

In virsta de 29 de ani, liberalul este cel mai tinar candidat inscris la localele de duminica. Absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, intre 2001 si 2003 Chirtoaca a lucrat ca redactor la emisiunea „Surprize, surprize...". Iar din 2003 pina in 2005, a fost coordonator de proiecte in cadrul Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova.

Rezultatul obtinut de Chirtoaca este net superior performantei la nivel national a partidului sau. Conform cifrelor date publicitatii luni de Comisia Electorala Centrala, Partidul Liberal a obtinut putin peste 1% dintre voturile exprimate in toata tara. Comunistii au fost alesi de aproape 32% dintre moldoveni, pe pozitiile urmatoare clasindu-se: Alianta Moldova Noastra (17%), Partidul Democrat (12%), Partidul Popular Crestin Democrat (8%). Candidatii independenti au obtinut si ei aproximativ 11% din voturi.

Partidul Popular Crestin Democrat a anuntat ca va contesta alegerile din municipiul Chisinau, din cauza iregularitatilor comise in timpul scrutinului, informeaza NewsIn. Liderul PPCD, Iurie Rosca, a mai declarat ca, la turul doi, partidul sau va sprijini numai candidati necomunisti.