www.FinZoom.ro a lansat comparatia dinamica a tuturor ofertelor pentru depozite existente pe piata bancara din Romania. Respectand traditia www.FinZoom.ro cu privire la evidentierea costurilor reale presupuse de fiecare categorie de produse financiar
www.FinZoom.ro a lansat comparatia dinamica a tuturor ofertelor pentru depozite existente pe piata bancara din Romania. Respectand traditia www.FinZoom.ro cu privire la evidentierea costurilor reale presupuse de fiecare categorie de produse financiare, comparatia www.FinZoom.ro pentru depozite calculeaza dinamic profitul real pentru fiecare oferta in parte.
Sa incepem un scurt studiu de caz, clarificand mai intai cateva mici detalii. Plecam intotdeauna de la premisa ca depozitul este la termen (nu se lichideaza inaintea termenului convenit cu banca).
Banca practica dobanzi diferite pentru fiecare perioada. De exemplu: 1 luna - 7% , 2 luni - 7,25%, 3 luni - 7,5%, 6 luni - 7,6%, 9 luni - 7,65%, 12 luni - 7,75%. Daca alegi un depozit pe 3 luni vei avea 7,5% dobanda pentru fiecare luna. Daca depozitul se lichideaza inainte de termen, banca percepe un comision pentru eliberarea numerarului si aplica o alta dobanda pentru perioada in care a tinut depozitul (de obicei dobanda la vedere, dar exista banci care au si alte marje).
In functie de alegerea clientului, dobanda poate fi acordata lunar (in contul curent), capitalizata (lunar sau la maturizare) sau la termen.
Pentru depozitele cu bonificare lunara in cont curent, acest lucru se aplica numai pentru ultima luna (pentru ca dobanda pentru primele a fost deja incasata de client).
De asemenea, trebuie sa nu uitam un alt "mic amanunt": statul roman percepe impozitul pe venit de 16% din profitul depozitului (suma finala minus suma initiala).
www.FinZoom.ro este singurul portal financiar dedicat 100% consumatorilor de produse financiare care pune la dispozitia lor calculatoare performante pentru credite, leasing, carduri de credit si depozite, dar si cataloage de produse pentru acestea. Calculul dinamic www.FinZoom.ro este capabil sa exprime toate detaliile, promotiile si exceptiile fiecarui produs. Baza de date este actualizata zilnic.
Misiunea www.FinZoom.ro este aceea de a informa responsabil si impartial consumatorul cu privire la toate detaliile fiecarui produs (+1.000 oferte financiare). Articolele si studiile de caz www.FinZoom.ro preluate in media sunt dedicate consumatorilor si au menirea de a-i ajuta sa ia cea mai buna decizie, in deplina cunostinta de cauza.
www.FinZoom.roface parte din FinZoom Financial Guide® Network (www.FinZoom.com), care administreaza portaluri financiare de succes in Bulgaria (www.moitepari.bg; www.creditland.bg), Romania (www.FinZoom.ro) si Turcia (www.finzoom.com.tr). Urmeaza noi lansari FinZoom in Ucraina si Grecia.
www.FinZoom.ro s-a lansat in Romania in toamna anului 2006 si ofera comparatia detaliata si completa pentru credite de consum (nevoi personale), credite pentru locuinta (imobiliare, ipotecare, constructie etc.), credite/leasing auto, carduri de credit si depozite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.