Dupa ce au invins la Celje, iar bulgarii s-au impus in Belarus, tricolorii au doar alternativa unui succes pentru a se mentine pe drumul corect catre CE.

Cu o zi inaintea confruntarii retur cu Slovenia, selectionerul Victor Piturca avea d
Dupa ce au invins la Celje, iar bulgarii s-au impus in Belarus, tricolorii au doar alternativa unui succes pentru a se mentine pe drumul corect catre CE.

Cu o zi inaintea confruntarii retur cu Slovenia, selectionerul Victor Piturca avea destule motive de ingrijorare. La conferinta de presa care a urmat antrenamentului oficial de ieri-dimineata, Piturca a dezvaluit cateva dintre gandurile care il macina.

PROBLEME. "Am simtit ca, din cauza oboselii, nu toti jucatorii sunt concentrati asa cum trebuie, dar vom incerca pana la ora meciului sa reglementam acest aspect. De asemenea, in afara lui Lobont, Contra si a lui Mutu, toti jucatorii au probleme legate de oboseala si de lipsa de concentrare. Dorel Stoica si Rosu sunt printre cei care acuza cel mai mult oboseala. Trebuie sa castigam acest joc, cu atat mai mult cu cat si bulgarii au invins in Belarus. Ar putea aparea si surprize la meciul de la Sofia, pentru ca reprezentativa Belarusului este foarte imprevizibila", a declarat selectionerul.

SCHIMBARI. Deoarece Dorel Stoica si Rosu se resimt dupa meciul de la Celje, Piturca il va trimite pe Chivu in centrul liniei de mijloc, alaturi de Codrea, locul capitanului in centrul defensivei urmand a fi luat de stelistul Dorin Goian. In timp ce Zicu va fi aruncat si el de la inceput pe gazon, marea dilema a selectionerului este alegerea titularului dintre perechile Nicolita - Fl. Petre si Marica - Cl. Niculescu. Astazi, spre pranz, tricolorii se vor relaxa jucand biliard in clubul Tequilla.

Atac in pericol
Cele mai mari probleme cu care se confrunta selectionerul Victor Piturca sunt in compartimentul ofensiv. Daniel Niculae este suspendat dupa eliminarea de la Celje, Ciprian Marica a avut febra 38 de grade in noaptea de luni spre marti, iar pe Claudiu Niculescu il supara o accidentare mai veche. Totusi, la antrenamentul oficial de ieri, Marica si Niculescu s-au antrenat normal, in vreme ce stoperul Gabriel Tamas a fost menajat. "La Tamas exista o problema pe care o stim demult, el avand o lipsa de calciu si de minerale", a explicat Piturca. Cei trei vor fi insa apti in vederea partidei cu Slovenia. "Ne-ar dezavantaja daca ar ploua foarte tare. Deja avem cinci jucatori importanti cu cartonase si ne asteapta meciuri grele", a mai spus antrenorul. Dupa antrenamentul de ieri, jucatorii au evitat dialogul cu presa, desi selectionerul Piturca nu le-a interzis acest lucru, la stadion organizandu-se chiar si asa-zisa zona mixta. Singurul care a vorbit a fost Tamas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.