Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati l-au trimis in judecata pe Viorel Drogeanu - comisar in cadrul Garzii Financiare Sectia Braila, pentru doua infractiuni de luare de mita. Potrivit Biroului de presa
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati l-au trimis in judecata pe Viorel Drogeanu - comisar in cadrul Garzii Financiare Sectia Braila, pentru doua infractiuni de luare de mita. Potrivit Biroului de presa al DNA, citat de Mediafax, in luna noiembrie 2005 inculpatul, in calitate de comisar in cadrul Garzii Financiare - Sectia Braila, a pretins unei persoane (care ulterior l-a denuntat) achizitionarea unui autoturism marca Skoda Octavia II, pe numele societatii comerciale din Braila la care persoana denuntatoare era director. Inculpatul a pretins ca autoturismul, in valoare de 31.019,20 de euro, sa fie cumparat prin societatea comerciala din Braila pentru ca in felul acesta nu exista obligatia achitarii TVA-ului aferent cumpararii autovehiculului. De altfel, cumparatorul a si recuperat TVA deductibil, aferent avansului si primei rate (care au fost platite de catre inculpat), in valoare de 30.000.000 de lei vechi. In schimb, inculpatul s-a angajat ca il va avertiza pe directorul denuntator asupra controalelor economice ce urmau sa fie efectuate de catre Garda Financiara - Sectia Braila, si ca, la eventuale contraventii constatate, nu va fi sanctionat sau i se vor aplica sanctiuni, la limita minima prevazuta de lege a contraventiilor. Din probele administrate in cauza a mai reiesit ca, in perioada august-septem-brie 2006, inculpatul ar fi pretins unei persoane denuntatoare ce detinea o societate comerciala al carei principal obiect de activitate este montarea de tamplarie pvc si geam termopan, sa ii monteze tamplaria din termopan la balconul locuintei proprietate personala in schimbul protectiei cu ocazia controalelor economice ori nesanctionarea sau sanctionarea la limita minima prevazuta de lege a contraventiilor constatate cu ocazia controalelor. Valoarea totala a lucrarii a fost de 35.000.000 de lei vechi. Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Braila. (DEI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.