Presiunea atmosferica este si se va mentine ridicata in jumatatea de nord a Europei si scazuta in cea de sud, unde actioneaza formatiuni ciclonice, ale caror sisteme noroase, bine organizate, raman la granitele tarii noastre, mai ales ca nici circula
Presiunea atmosferica este si se va mentine ridicata in jumatatea de nord a Europei si scazuta in cea de sud, unde actioneaza formatiuni ciclonice, ale caror sisteme noroase, bine organizate, raman la granitele tarii noastre, mai ales ca nici circulatia aerului nu le favorizeaza deplasarea catre aceasta parte a continentului. La inaltime este izolat un aer mai rece, care destabilizeaza coloana de aer si, ca urmare, norii se vor dezvolta si in tara noastra, indeosebi dupa-amiaza, cand vor fi descarcari electrice, intensificari de vant de scurta durata si ploi, dar destul de putine. Astfel de manifestari se vor diminua o data cu intrarea in noapte si apoi chiar vor inceta.
meteorolog Romica Jurca


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.