Producatorul de ciocolata Kandia-Excelent a finalizat, joi, procedurile de achizitie a liniei de produse zaharoase a Kraft Foods, tranzactia vizand diferite echipamente si marcile de produse zaharoase Silvana si Sugus. Compania anuntase anterior ca a
Producatorul de ciocolata Kandia-Excelent a finalizat, joi, procedurile de achizitie a liniei de produse zaharoase a Kraft Foods, tranzactia vizand diferite echipamente si marcile de produse zaharoase Silvana si Sugus. Compania anuntase anterior ca aceste operatiuni o vor costa pana la 10 milioane euro.
Kandia-Excelent detine, in urma perfectarii transferului juridic de joi, echipamentele necesare procesului de fabricatie, specificatiile de productie, retetele, materialele promotionale si suport destinate comercializarii produselor Silvana si Sugus si stocuri de produse finite.
Transferul liniilor de fabricatie se va realiza incepand cu 4 iunie, urmand ca in cel mai scurt timp sa inceapa procesul de fabricatie in interiorul facilitatilor de productie Kandia-Excelent, se arata intr-un comunicat al companiei transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti.
Kandia-Excelent a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 122,37 milioane lei si un profit net de 26,63 milioane de lei. Actionarul majoritar al Kandia-Excelent este Axis Investments, care detine 83,96% din titluri. Banca austriaca Meinl Bank a devenit, in luna aprilie 2006, actionar al companiei, avand o participatie de 9,16%. Principalii competitori ai Kandia-Excelent pe piata ciocolatei sunt Kraft Foods Romania, Heidi Chocolate Suisse si Supreme Chocolats. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.