Intrebarea zilei: Cum comentati felul in care mass-media au prezentat cazul elevului care s-a sinucis si al profesoarei de romana?

Astept raspunsurile dvs. la e-mail turcescu@cotidianul.ro sau direct pe web,

la www.cotidianul.ro/turcescu.

Va multumesc.

Robert Turcescu, director editorial Cotidianul

Intrebarea de vineri: Cum comentati propunerea autoritatilor romane de a interzice definitiv fumatul in spatiile publice?

Tartoman (WEB)

Este o propunere inteleapta. Nimeni nu neaga dreptul fiecaruia de a fuma, dar sa o faca fara sa dauneze sanatatii altora. Din pacate, interdictia actuala de a fuma in spatii publice inchise nu este respectata. Nu exista nici o autoritate care sa impuna respectarea acestei interdictii. Va fi foarte greu sa se impuna respectarea interdictiei de a se fuma in restaurante, baruri etc. Dar merita sa se incerce...

Komisacros (WEB)

Nu sint de acord cu aceasta propunere. Dupa parerea mea, piata ar trebui sa decida asta, nu statul. Statul nu ar trebui sa intervina brutal si sa-mi spuna ce e bine sau ce e rau. Daca barurile in care nu se fumeaza vor fi pline, iar cele in care se fumeaza vor fi goale, atunci probabil se va interzice fumatul in mai multe baruri, dar nu ca ar fi o lege, ci pentru ca nu sint clienti. Simplu.

Rodica-Elena (E-MAIL)

In continuare fiind de acord cu descurajarea fumatului, consider ca masura de interzicere ar trebui acompaniata de masuri terapeutice, deoarece, cum stiti, fumatul creeaza dependenta fizica si psihica.