Gordon Brown, cel mai probabil succesor al lui Tony Blair la conducerea Guvernului, intentioneaza sa consolideze legislatia britanica din domeniul securitatii dupa preluarea prerogativelor de premier la sfar-situl acestei luni, relateaza majoritatea
Gordon Brown, cel mai probabil succesor al lui Tony Blair la conducerea Guvernului, intentioneaza sa consolideze legislatia britanica din domeniul securitatii dupa preluarea prerogativelor de premier la sfar-situl acestei luni, relateaza majoritatea ziarelor britanice, citate de Reuters. Viitorul premier intentioneaza sa ceara Parlamentului din nou sa permita politiei sa retina suspectii de terorism pentru o perioada mai mare de 28 de zile fara a formula acuzatii impotriva lor si sa dispuna de posibilitatea de a-i interoga chiar si dupa inculparea lor. Aceste informatii, citate dintr-o sursa "bine plasata", au fost relatate de publicatiile The Sunday Telegraph, The Sunday Times si de The Observer.
Publicatiile britanice au dezvaluit ca Brown intentioneaza sa adopte noile planuri de securitate imediat dupa preluarea prerogativelor de sef al Guvernului de la Londra. Potrivit The Observer, Brown doreste o extindere a perioadei limita de detentie de 28 de zile fara formularea de acuzatii. Blair a incercat sa prelungeasca aceasta perioada pana la 90 de zile, dar a fost nevoit sa o restranga la 28 de zile dupa ce s-a confruntat cu opozitia Camerei Comunelor. De asemenea, transformarea terorismului intr-un factor care sa confere judecatorilor puteri sporite si suspendarea interdictiei impuse anchetatorilor privind interogarea unui suspect de terorism dupa formularea de acuzatii impotriva sa. Initierea unor demersuri menite sa permita utilizarea interceptarilor telefonice ca probe in instanta, dar si suplimentarea bugetului de securitate, care s-a dublat deja la peste doua miliarde de lire incepand cu septembrie 2001, se regasesc de asemenea pe agenda viitorului premier. Gordon Brown ii va succeda probabil lui Tony Blair la 27 iunie, fiind singurul candidat laburist pentru aceasta functie. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.