Familia Bancroft, proprietara Dow Jones & Co, care editeaza publicatia Wall Street Journal, a anuntat ca va analiza oferta de preluare a companiei inaintata de News Corp, in valoare de 5 miliarde de dolari, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Do
Familia Bancroft, proprietara Dow Jones & Co, care editeaza publicatia Wall Street Journal, a anuntat ca va analiza oferta de preluare a companiei inaintata de News Corp, in valoare de 5 miliarde de dolari, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Dow Jones, proprietarul Wall Street Journal, va analiza oferta de preluare avansata de News Corp. De asemenea, familia, care controleaza 64% din drepturile de vot de la Dow Jones, a precizat ca va studia si propunerile altor ofertanti. Conducerea Dow Jones va analiza oferta facuta de News Corp, grup condus de omul de afaceri Rupert Murdoch, precum si alte propuneri. Decizia familiei Bancroft reprezinta o schimbare de strategie fata de opozitia manifestata anterior si sporeste sansele ca Wall Street Journal sa fie vandut. Membrii familiei se vor intalni cu Murdoch si reprezentantii News Corp pentru a discuta o solutie de protejare a independentei editoriale a Dow Jones, dupa vanzare. Majoritatea membrilor familiei Bancroft s-au opus ofertei de preluare, de teama ca presedintele si directorul general al News Corp va leza reputatia WSJ si se va implica in politica editoriala a publicatiei. Un important actionar si un fost director al Dow Jones & Co., Jim Ottaway Jr., a spus ca este dezamagit de decizia familiei Bancroft, principalul actionar, de a lua in considerare vanzarea grupului catre News Corporation si a indemnat compania sa gaseasca un cumparator "demn de mai multa incredere", scrie Reuters, preluata de NewsIn.
Jim Ottaway Jr., in varsta de 69 de ani, s-a declarat sceptic fata de oferta presedintelui News Corporation, Rupert Murdoc, de a infiinta un board editorial independent si se indoieste ca acesta ar garanta reputatia Dow Jones, de editor nepartinitor, care prezinta cu acuratete stirile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.