Combinatul de utilaj greu Fortpres din Cluj-Napoca a consemnat in primul trimestru o cifra de afaceri de 4,3 milioane lei, in scadere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de 5,6 milioane lei.
Compania a avut in primele trei luni o

Combinatul de utilaj greu Fortpres din Cluj-Napoca a consemnat in primul trimestru o cifra de afaceri de 4,3 milioane lei, in scadere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de 5,6 milioane lei.
Compania a avut in primele trei luni o pierdere de un milion de lei, mai mare decat in primul trimestru al anului 2006, cand a afisat, de asemenea, o scadere de 830.700 lei.
Combinatul Fortpres Cluj-Napoca a inregistrat anul trecut o majorare a pierderilor de peste sase ori, la 1,9 milioane de lei, la o cifra de afaceri in crestere cu 15%, la 20,05 milioane de lei. Veniturile totale ale companiei au ramas in stagnare anul trecut, la 21,6 milioane de lei, iar cheltuielile totale au crescut cu 7%, la 23,5 milioane de lei.
Volumul productiei de export a fost anul trecut de cinci milioane de lei, in urcare cu 15% fata de anul precedent, iar investitiile au crescut usor, la 2,85 milioane de lei, fata de suma de 2,65 milioane de lei alocata in 2005.

Compania isi va majora capitalul cu 8,8 mil. lei

Datoriile companiei au scazut la 31 decembrie 2006 la 9,9 milioane de lei, ajungand la aproape jumatate din totalul datoriilor din anul precedent. La inceputul lunii aprilie, actionarii combinatului au acceptat majorarea capitalului cu 8,8 milioane de lei, la 17,1 milioane de lei, prin emiterea de actiuni noi. La sfarsitul anului 2004 Fortpres a devenit o societate privata prin cumpararea pachetului majoritar de actiuni de catre corporatia ucraineana Industrialnii Souiz Donbassa, care este de altfel si actionarul majoritar al combinatului, detinand 95,56% din titlurile Fortpres, iar SIF Banat-Crisana are o participatie de 3% din capital, potrivit ultimelor date disponibile. Fortpres Cluj-Napoca produce utilaj tehnologic complex greu, prese mecanice si hidraulice, constructii mecano-sudate si piese pentru utilajele metalurgice, potrivit Mediafax. Combinatul de Utilaj Greu Cluj-Napoca a fost infiintat in anul 1970, cand s-au pus bazele unei unitati de productie pentru echipamente energetice, in special cazane cu abur, cazane de apa calda, cazane cu destinatie speciala, arzatoare, echipamente pentru centrale termice. In anul 1976, combinatul s-a extins prin construirea capacitatilor pentru constructia utilajului metalurgic destinat sectoarelor calde si a turnatoriei de fonta. In acelasi timp s-au dezvoltat restul utilitatilor aferente unei astfel de platforme industriale, statia de aer comprimat, fabrica de oxigen, sectia de scularie, caile ferate interne, modelaria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.