Vineri, intre orele 9:56 si 11:14, actiunile SIF Transilvania au fost oprite de la tranzactionare la BVB, pentru protejarea actionarilor, dupa ce firma Cocor Bucuresti, actionar minoritar al SIF, a cerut anularea hotararii din luna aprilie privind du
Vineri, intre orele 9:56 si 11:14, actiunile SIF Transilvania au fost oprite de la tranzactionare la BVB, pentru protejarea actionarilor, dupa ce firma Cocor Bucuresti, actionar minoritar al SIF, a cerut anularea hotararii din luna aprilie privind dublarea capitalului social. Firma Cocor SA a solicitat Tribunalului Brasov sa anuleze hotararea actionarilor de dublare a capitalului social al SIF3, la 109,2 milioane de lei, sustinand ca operatiunea trebuia sa aiba loc prin oferta publica de actiuni. "Motivele invocate nu pot conduce la admiterea acestor cereri, ci pot constitui o incercare de manipulare a pietei", se arata intr-un comunicat al societatii de investitii transmis, vineri, BVB. Cererea de anulare a hotararii formulata de Cocor are termen de judecata la 20 iunie, iar cererea privind suspendarea efectelor acestor hotarari, la 13 iunie.
Cocor sustine ca la AGA au participat actionari reprezentand doar 35,06% din capitalul social, iar potrivit statutului societatii, pentru validitatea Adunarilor Generale este necesara prezenta actionarilor care sa reprezinte cel putin trei sferturi din capital, iar hotararile pot fi adoptate de actionari detinand cel putin jumatate din actiuni. Societatea de investitii a anuntat ca hotararea de majorare a capitalului social a fost luata cu o majoritate de circa 90%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.