In momentul de fata exista 90 de proiecte in vederea deschiderii Planurilor Operationale Regionale, din a doua jumatate a acestui an, in general fiind lucrari in infrastructura, a caror valoare este de 500 de milioane de euro, sustine ministrul Dezvo
In momentul de fata exista 90 de proiecte in vederea deschiderii Planurilor Operationale Regionale, din a doua jumatate a acestui an, in general fiind lucrari in infrastructura, a caror valoare este de 500 de milioane de euro, sustine ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely.
Acesta a spus, de asemenea, ca 2008 va fi un an "spectaculos" in privinta absorbtiei fondurilor europene si avertizeaza ca atat pe fonduri structurale, cat si pe proiecte PHARE este nevoie de cat mai multe firme constructoare, de proiectare si de forta de munca.
Potrivit acestuia, sunt putine firme de consultanta si proiectare si se ajunge in situatia in care acestea se angajeaza in foarte multe proiecte si nu pot face lucrari bune. "Fac un apel la firmele de consultanta sa fie pregatite, pentru ca vor avea multe posibilitati in acest an", a spus Borbely.
Totodata, ministrul de resort a declarat ca exista o propunere "pe masa Guvernului" privind facilitatile ce ar putea fi acordate muncitorilor care se intorc in tara, dar ca si Uniunea Europeana trebuie sa fie de acord cu acestea. "Trebuie sa se ofere salarii mai bune, iar constructorii si-au dat seama de asta.
De anul trecut, in constructii, salariile au crescut mai mult decat media pe tara. Sa luam masuri administrative e mai greu. Exista o propunere pe masa Guvernului, legata de facilitati acordate celor care se intorc, dar e foarte greu si trebuie sa fie de acord si Uniunea Europeana", a spus ministrul. In acelasi timp, Borbely a accentuat ca are un mesaj pentru constructori: "Sa vina, pentru ca vor avea de lucru". Intrebat cu privire la blocarea fondurilor pentru autostrada Bucuresti - Ploiesti, Borbely a sustinut ca, desi problema este la Ministerul Transporturilor, poate sa informeze opinia publica asupra faptului ca s-a discutat in Guvern ca o prima transa din Fondul National de Dezvoltare sa vina la rectificarea de buget.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.