Noua vedeta a tenisului feminin romanesc, Raluca Ioana Olaru, ne-a marturisit ca impresarii roiesc in jurul ei la Roland Garros dupa calificarea in turul III. Sportiva de 18 ani are insa o dilema: sa mearga la Wimbledon la sfarsitul acestei luni sau
Noua vedeta a tenisului feminin romanesc, Raluca Ioana Olaru, ne-a marturisit ca impresarii roiesc in jurul ei la Roland Garros dupa calificarea in turul III. Sportiva de 18 ani are insa o dilema: sa mearga la Wimbledon la sfarsitul acestei luni sau sa-si dea BAC-ul?

Raluca Ioana Olaru a reusit deja sa atraga privirile impresarilor, dar si ale specialistilor tenisului, la prima participare pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Romanca de 18 ani este in turul III si astazi va incerca imposibilul, eliminarea numarului 9 mondial, Ana Ivanovici.

Tenismana Raluca Olaru este asemenea voinicului din poveste. A crescut intr-un an cat altii in zece. Participanta in premiera la turneul senioarelor de la Roland Garros, romanca minune a reusit sa dea marea lovitura, calificandu-se in turul III al turneului francez de Grand Slam. Una dintre cele mai bune junioare ale lumii, Olaru a demonstrat ca poate face fata, la numai 18 ani, si in fata unor jucatoare celebre ale lumii. Daca anul trecut bucuresteanca era numarul 513 mondial, indiferent de rezultatul partidei de astazi, contra sarboaicei Ana Ivanovici , ea va ajunge pe locurile 70-80 in clasamentul WTA. Un salt urias, care demonstreaza ca viitorul acestei copile este asigurat in marile turnee ale tenisului mondial.

Impresarii roiesc pe långa ea
Traseul Ralucai la Roland Garros nu a fost deloc unul usor, ea trebuind sa treaca prin trei tururi preliminare pana sa ajunga pe tabloul principal. Outsidera, ea a depasit cu o usurinta incredibila si primele doua adversare, ucraineana Iulia Vakulenko si bielorusa Tatiana Pucek, ambele mult mai bine clasate decat ea. In ciuda performantei obtinute, tatal Ralucai ramane cu picioarele pe pamant si crede ca fiica sa va trebui sa confirme traseul ascendent din ultimul an. „Raluca traverseaza o perioada fasta, pentru care a muncit foarte mult. Este o fata serioasa, si nu spun asta pentru ca este fiica mea, dar va fi nevoita sa gestioneze foarte bine acest moment pentru ca in tenis cea mai importanta este continuitatea. Impresarii au inceput deja sa-i dea tarcoale, iar specialistii din tenis au numai cuvinte de lauda despre ea“, ne-a declarat, ieri, de la Paris, tatal jucatoarei.

Provine dintr-o familie de intelectuali
Pana la performanta de la Paris, putina lume stia de sportiva si de familia ei. Ea provine dintr-o familie de oameni intelectuali. Tatal sportivei a fost inginer, la fel ca si mama. Sora Ralucai este doctor inginer, fiind stabilita in Anglia, la Londra, tara unde a ajuns dupa ce s-a casatorit cu un profesor belgian, actualmente cadru universitar la Cambridge.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.