„Aplauze pentru trupa mea. Sunt unii dintre cei mai tari muzicieni de pe planeta“, a spus George Michael la sfarsitul show-ului sustinut joi seara pe Stadionul „Lia Manoliu“ din Capitala. Si, intr-adevar, toti cei 30.000 de f
„Aplauze pentru trupa mea. Sunt unii dintre cei mai tari muzicieni de pe planeta“, a spus George Michael la sfarsitul show-ului sustinut joi seara pe Stadionul „Lia Manoliu“ din Capitala. Si, intr-adevar, toti cei 30.000 de fani care au sfidat ploaia si frigul, printre care premierul Tariceanu, dar si majoritatea vedetelor din Romania, i-au dat dreptate. Totul a iesit perfect, pornind de la sunetul de exceptie, proiectii cu imagini live din concert, fiecare piesa avand o ilustratie specifica, lumini cum n-a vazut romanul, o scena absolut dementiala si pana la un backing vocals fara repros. Toate acestea au meritat din plin milionul si jumatate de euro pe care organizatorii l-au scos din buzunar. Insa, pretul piperat al biletelor a facut ca stadionul sa fie pe jumatate gol, sapte dintre cele 30 de sectoare ale acestuia fiind acoperite cu o prelata neagra, spre dezamagirea organizatorilor.

Atmosfera incendiara pe „Lia Manoliu“ la megaconcertul George Michael. Totul a iesit perfect, pornind de la sunetul de exceptie, lumini si proiectii cum n-a vazut Parisul, dar nici romanul, o scena absolut dementia la si pana la un backing vocals fara repros. Toate acestea au meritat din plin milionul si jumatate de euro pe care organizatorii l-au scos din buzunar.

Recitalul starului a inceput la ora 20.55, cu piesa „Flawless (Go to the city)“, din 2004. Artistul a intrat printr-un ecran din mijlocul scenei, iar dupa primele acorduri muzicale a spus „Bucharest, you got to come to the city!“. „OK people! Are you ready to dance, are you ready to sing?“ („Sunteti gata sa dansati, sunteti gata sa cantati?“), a intrebat cantaretul britanic.

George Michael a aparut pe scena in celebra sa tinuta neagra. Scena a fost luminata de proiectii fascinante pe parcursul intregului show, fiecare piesa avand o ilustratie specifica. Artistul a multumit fanilor din jurul scenei circulare, „Gold“, dar si celor aflati in tribune, pentru 25 de ani de cariera. De asemenea, starul a cerut aplauze si pentru cei care il insotesc. „Va rog sa-i aplaudati si pe cei din trupa mea. Sunt unii dintre cei mai tari muzicieni de pe planeta“. Pe cele cinci ecrane din jurul scenei, inalta cat un bloc de opt etaje, au fost proiectate imagini live din concert.

Lori s-a impiedicat si a cazut pe scena
Show-ul a fost deschis la ora 18.30 de trupa Simplu, care a cantat pe o scena laterala aflata in stanga celei principale, dupa care a urmat Loredana, considerata „very special guest“, cu un recital de o jumatate de ora. Aceasta a stat in dreapta scenei principale, acompaniata de 20 de instrumentisti si a interpretat in premiera piesa „Copiii sirenelor“, un duet intre Loredana de acum si Loredana de la varsta de trei ani, a carei voce a fost inregistrata pe casetofonul tatalui ei. Artista a declarat ca va dona banii obtinuti de pe urma single-ului unor copii talentati. Dupa ce a intrat pe scena in chip de Craiasa Zapezii, Loredana s-a transformat rapid intr-un fel de Xena moderna. O fusta inflorata de tiganca a anuntat o schimbare de repertoriu: „Sanie cu zurgalai” si „Mi-am pus busuioc in par” au fost cantate intr-o varianta hibrida, cu influente flamenco, jazz, etno-orientale si in formula hip-hop, pe care o experimenteaza in ultima vreme alaturi de Connect-R. Loredana a mai cantat „Cine iubeste si lasa”, in varianta chill out, in fata unui public inca inghetat, care nu a rasplatit-o cu aplauzele pe care le merita din plin. Playlistul cantaretei a inclus cele mai cunoscute hituri ale sale, adunate in 25 de ani de cariera, printre care „O fata singura in noapte“, „Tomilio“ sau „Iubirea mea“. La finalul recitalului, Loredana s-a impiedicat si a cazut pe scena.

O scena de exceptie pentru un artist pe masura
Tot echipamentul tehnic al lui George Michael a fost transportat la Bucuresti in 42 de tiruri. O armata de oameni a avut grija ca totul sa fie perfect regizat in ceea ce priveste echipamentul, sunetul, imaginea. Scena principala a avut cinci ecrane pentru proiectii, fiind amplasata la o inaltime de 25 de metri, cu o latime de minimum 50 metri si o adancime de 25 metri. Interiorul scenei a fost prevazut cu etaje unde au fost pozitionati membrii orchestrei si cei de la backing vocals. Tot aici au fost instalate si sisteme de ecrane cu leduri. Cel mai important element al productiei a fost scena circulara din fata scenei principale, care a fost extinsa in interiorul publicului, la o distanta de 30 metri.

Tony Blair a fost ironizat si cu aceasta ocazie
George Michael a cantat in prima parte a concertului, care a durat o ora, piese din 1982, 1992, piese ca „Faith“, „Too Funky“, „Shoot the dog“, piesa cu implicatii politice. La aceasta piesa pe scena a aparut in balon urias, avandu-l ca personaj pe George Bush si un caine care era pe post de agresor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.