Rusia a testat o racheta balistica intercontinentala noua. Aceasta poate evita orice scut antiracheta actual sau viitor, a declarat prim-vicepremierul Serghei Ivanov. Rusii spun ca acum se pot simti confortabil din punctul de vedere al apararii si al
Rusia a testat o racheta balistica intercontinentala noua. Aceasta poate evita orice scut antiracheta actual sau viitor, a declarat prim-vicepremierul Serghei Ivanov. Rusii spun ca acum se pot simti confortabil din punctul de vedere al apararii si al securitatii.

Noua Racheta RS-24 s-a dovedit de mare precizie la testele facute marti, in pofida vintului puternic si poate fi armata cu pina la 10 focoase. Testele rusesti par a fi un raspuns la intentia SUA de a instala zece interceptoare de rachete in Polonia si un radar in Cehia, in cadrul unui scut antiracheta.

Scutul e justificat prin nevoia de aparare in fata amenintarilor din Orientul Mijlociu si mai ales din Iran. Extinderea lui in tari aproape de Rusia a provocat nemultumirea Moscovei care se considera amenintata. (C.G.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.