Kremlinul s-a conformat unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU, lasand-ul pe Kim Jong Il, cel putin teoretic, cu ochii in soare. Potrivit agentiei Interfax, presedintele Federatiei Ruse a emis un decret care interzice vanzarile de armament
Kremlinul s-a conformat unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU, lasand-ul pe Kim Jong Il, cel putin teoretic, cu ochii in soare. Potrivit agentiei Interfax, presedintele Federatiei Ruse a emis un decret care interzice vanzarile de armament catre Coreea de Nord. Documentul in cauza, publicat pe site-ul tarului de la Moscova, este obligatoriu (daca-i ordin...) pentru a€žtoate institutiile guvernamentale, industriale, comerciale, financiare, de transport si alte intreprinderi, companii, banci, organizatii, entitati juridice sau persoane, aflate sub jurisdictia Rusiei".  Decretul interzice tranzitul prin Rusia, exportul si transferul din Rusia catre tara a€žMarelui Conducator", al urmatoarelor produse, indiferent de originea lor: a€žtancuri, vehicule militare blindate, sisteme de artilerie de calibru mare, avioane de razboi, elicoptere militare, nave de razboi, rachete si lansatoare de rachete". Ramane de vazut daca si armamentul fara gabarit depasit va face obiectul embargoului. Comandantului suprem de la Phenian nu ii ramane decat sa se caciuleasca in fata vecinilor din nord. Usor de zis, foarte greu de facut, mai ales ca, in ultimii ani, liderii de la Beijing au dat semne de evidenta plictiseala in raporturile cu fostul lor protejat. Oare lipsa cronica de lichiditati sa fie de vina?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.