Proiectul de modificare si completare a HG 88/2004 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspectie sanitara si control al zonelor naturale utilizate pentru imbaiere are drept scop aplicarea armonizata a masurilor ce asigura managementul zonelor
Proiectul de modificare si completare a HG 88/2004 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspectie sanitara si control al zonelor naturale utilizate pentru imbaiere are drept scop aplicarea armonizata a masurilor ce asigura managementul zonelor de imbaiere de catre autoritatile responsabile si operatorii de plaja. Actul normativ va contribui la obtinerea unui nivel ridicat de protectie a mediului si a sanatatii populatiei. De asemenea, publicul va fi informat in timp util despre rezultatele monitorizarii calitatii apei de imbaiere din zonele naturale amenajate pentru imbaiere, precum si despre riscurile determinate de calitatea necorespunzatoare a acestora, daca proiectul de hotarare va fi aprobat in forma actuala. In plus, operatorii plajelor vor avea obligatia sa informeze populatia cu privire la calitatea apei de imbaiere si sa afiseze rezultatele in locuri vizibile si intr-un limbaj accesibil. Potrivit documentului aflat in dezbatere publica, patul zonei - fundul raului, lacului, marii pentru adancimea de pana la 1,50 m - va trebui sa fie constituit din elemente care sa nu produca ranirea inotatorilor si sa fie lipsit de vegetatie acvatica ce poate genera pericol de inec. De asemenea, pentru fiecare persoana ar trebui sa se asigure cel putin 8 metri patrati de zona de uscat, iar aceasta suprafata ar trebui sa fie intretinuta in stare de permanenta curatenie, sa fie dotata cu recipiente adecvate pentru colectarea deseurilor, respectiv cel putin un recipient pentru colectarea selectiva a deseurilor la 250 metri patrati zona de plaja, potrivit proiectului de act normativ.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.