Contractul de privatizare cu Enel a fost aprobat ieri de Executiv. Italienii vor primi societatea de distributie luna viitoare.

Contractul de privatizare a firmei de distributie de electricitate Electrica Muntenia Sud prin cedarea unui pachet de 67,5% din actiuni catre grupul italian Enel a fost aprobat miercuri de Guvern, prin hotarire, urmind sa fie semnat, conform actului normativ, pina cel tirziu pe 17 iulie 2007.

Grupul italian a fost desemnat, in vara anului trecut, cistigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820 de milioane de euro. Finalizarea procesului a trenat din cauza anchetelor de pe piata de energie. Intre data semnarii contractului de privatizare si data transferului dreptului de proprietate catre Enel, Electrica Muntenia Sud va avea o administrare interimara. Ulterior transferului de proprietate va fi aplicat un mecanism de ajustare a pretului de vinzare, care va reflecta diferenta dintre valoarea activului net al Electrica Muntenia Sud, prevazuta in situatiile financiare „la o data convenita conform contractului de privatizare", si valoarea activelor de la 31 decembrie 2004.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat ieri ca autoritatile romane si grupul italian Enel vor finaliza in iunie contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud. Conducerea Enel a apreciat, intr-un comunicat difuzat acum doua zile, ca acest contract va fi semnat cu AVAS in urmatoarele zile si a anuntat ca va investi, pina in 2015, doua miliarde de euro in distributia de electricitate din Romania. „Intentionam sa investim inca doua miliarde de euro in distributia de electricitate in urmatorii 15 ani, din care un miliard de euro vor fi destinati Enel Electrica Banat si Enel Electrica Dobrogea, iar restul de un miliard de euro vor fi alocati pentru Electrica Muntenia Sud, cu scopul de a moderniza reteaua si a implementa servicii de calitate pentru clienti", a precizat directorul general executiv al Enel, Fulvio Conti.