Grupul italian a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni. Reamintim, cativa angajati
Grupul italian a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni. Reamintim, cativa angajati ai Ministerului Economiei, printre care si fostul ministru Codrut Seres, alaturi de consultanti straini sunt cercetati pentru tradare si spionaj tocmai pentru privatizarea Electrica Muntenia Sud. Actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ieri, la un seminar organizat de Ziarul Financiar, ca autoritatile romane si Enel vor semna in luna iunie contractul de privatziare a EMS.
Pe de alta parte, ministrul Vosganian a declarat ca mai multe companii romanesti, printre care Transelectrica, Transgaz si Romgaz Medias sunt pregatite sa realizeze investitii in strainatate. "Am vorbit de privatizare cu investitori straini, dar si Romania poate sa investeasca in strainatate. Este momentul - si cred ca se poate - sa devenim investitori pe piete straine", a afirmat ministrul Economiei si Finantelor. El a aratat ca nu face diferente intre investitorii locali si cei internationali. In privinta Transelectrica, Vosganian a mai spus ca aproximativ 80% dintre fostii proprietari de imobile nationalizate care au solicitat despagubiri in actiuni la companii de stat au acceptat sa primeasca titluri Transelectrica. In plus, ministrul Vosganian a anuntat ca Guvernul va discuta "in cateva zile" proiectul de hotarare pentru reluarea negocierilor cu investitorii interesati sa participe la constructia reactoarelor 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda. Lucrarile de constructie a reactoarelor 3 si 4 ar putea incepe in prima parte a anului 2008, iar costurile sunt estimate la 2,2 miliarde de euro. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.