Pus sub acuzare in Regatul Unit, Andrei Lugovoi, a carui posibila implicare in cazul asasinarii lui Alexandr Litvinenko a determinat autoritatile britanice sa ceara extradarea sa, tine sa demonstreze ca nici strontiu n-a mancat, nici cavitatea bucala
Pus sub acuzare in Regatul Unit, Andrei Lugovoi, a carui posibila implicare in cazul asasinarii lui Alexandr Litvinenko a determinat autoritatile britanice sa ceara extradarea sa, tine sa demonstreze ca nici strontiu n-a mancat, nici cavitatea bucala nu i-a mirosit. Profitand de faptul ca Moscova a refuzat cererea de extradare, Lugovoi, actualmente lucrator intr-ale pazei si protectiei in capitala Rusiei, a declarat ca otravirea lui Litvinenko a€žnu ar fi putut avea loc fara implicarea serviciilor secrete britanice", relateaza AFP citata de Mediafax.  SCHIMB DE REPLICI. In acest scop fostul agent al KGB a pus de o conferinta de presa, in cadrul careia a afirmat ca atat Litvinenko cat si magnatul Boris Berezovsky au fost agenti ai serviciilor secrete de la Londra: a€žRolul principal in aceasta poveste trista a fost jucat de agentii MI6, Berezovski si Litvinenko". Mai mult decat atat, Lugovoi a precizat ca supusii majestatii sale ar fi incercat sa il recruteze. a€žAu inceput prin a dori sa ma angajeze in mod deschis ca agent britanic de informatii. Ca si in cazul celor doi, englezii mi-au propus sa fac rost de documente compromitatoare despre presedintele Putin si membrii familiei sale", a subliniat el aruncand pisica in curtea insularilor.  Replica lui Berezovski nu a intarziat sa apara. Intr-un interviu acordat cotidianului a€žThe Independent", omul de afaceri, exilat in patria lui Tony Blair, s-a aratat iritat de cele spuse de fosta sa garda de corp: a€žLugovoi ar fi putut fi constrans sa participe la asasinarea lui Litvinenko, desi nu cred ca el ar fi organizat actiunea. I-am recomandat in cursul unei convorbiri telefonice sa revina in Marea Britanie. I-am spus: daca nu esti vinovat, trebuie sa vii aici si sa vorbesti cu cei de la Scotland Yard".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.