ASSECO Romania, subsidiara a grupului ASSECO Polonia - una dintre cele mai importante companii IT din Europa Centrala si de Est a finalizat achizitia unui pachet de 70% din actiunile firmelor romanesti FIBa Software si Net Consulting.
Tranzactia reprezinta un moment de consolidare in evolutia celor doua firme romanesti, fiind un raspuns la provocarea generata de intrarea Romaniei in UE.
Acest lucru va spori capitalul de incredere al clientilor si va consolida financiar firmele FIBa Software si Net Consulting care se vor putea angrena mai usor in proiecte de o mai mare anvergura. In plus, exista multe elemente comune cu partenerii polonezi, de viziune, de conceptie asupra dezvoltarii afacerilor si de strategie. In esenta, aceasta tranzactie ar putea fi sintetizata prin: consolidare, continuitate, compatibilitate.
In urma acestei tranzactii, cele doua companii vor fi in masura sa aduca beneficii suplimentare clientilor lor prin extinderea portofoliului de produse si servicii oferite pe piata romaneasca.
Tranzactia va contribui la cresterea competitivitatii mediului IT romanesc, in special in zona aplicatiilor si a serviciilor pentru industria financiar-bancara. Noua structura va permite celor doua companii dezvoltarea unei prezente regionale, contribuind la extinderea industriei IT romanesti. Compania este specializata in dezvoltarea de aplicatii si solutii software pentru industria financiara, pentru administratia publica si pentru gestiunea intreprinderilor, fiind singura companie poloneza care dezvolta si implementeaza solutii proprii centralizate si complexe pentru sectorul bancar.