Ministrul Mediului Korodi Attila ii va anunta oficial, joi, in cadrul intalnirii deja programate, pe expertii de mediu italieni, dar si pe seful diplomatiei italiene la Bucuresti ca Romania refuza categoric sa primeasca transportul de deseuri de la N
Ministrul Mediului Korodi Attila ii va anunta oficial, joi, in cadrul intalnirii deja programate, pe expertii de mediu italieni, dar si pe seful diplomatiei italiene la Bucuresti ca Romania refuza categoric sa primeasca transportul de deseuri de la Napoli, informeaza Mediafax. Ministrul a spus ca va ramane pe pozitii indiferent de insistentele si rugamintile partii italiene, nu neaparat din cinism. "Nu vrem sa fim cinici. Suntem constienti de problemele italienilor din acest moment, insa noi, ca autoritate a statului roman, nu putem aproba preluarea deseurilor de la altii aflati in situatii extreme si sa-i lasam, in schimb, pe romani sa ajunga in situatii similare, caci nu avem capacitate nici pentru ale noastre in prezent", a explicat Korodi. Presa italiana a anuntat intentia autoritatilor italiene de a aduce deseuri menajere in Romania, pentru ca gropile de gunoi de acolo sunt epuizate. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.