Magistratii au decis ieri sa ia o hotarare in acest dosar la termenul urmator, dupa ce avocatul liderului PC a invocat mai multe exceptii de neconstitutionalitate in procesul in care Voiculescu contesta decizia CNSAS potrivit careia ar fi facut polit
Magistratii au decis ieri sa ia o hotarare in acest dosar la termenul urmator, dupa ce avocatul liderului PC a invocat mai multe exceptii de neconstitutionalitate in procesul in care Voiculescu contesta decizia CNSAS potrivit careia ar fi facut politie politica. La termenul de ieri Dan Voiculescu nu s-a prezentat, insa avocatul acestuia, Sergiu Andon, a declarat ca a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate privind dreptul la imagine, dreptul de a fi ales al liderului PC, ca urmare a deciziei CNSAS. De asemenea, potrivit Mediafax, Andon a mai spus ca Parlamentul nu avea dreptul sa constituie un organism suprastatal precum CNSAS, care nu se incadreaza in separarea puterilor statului si care depaseste cu mult in atributii prevederile Legii privind Arhivele Securitatii. "Legal aceasta institutie ar fi trebuit sa asigure liberul acces al populatiei la dosarele Securitatii, nu sa faca judecati dupa norme proprii cu mecanisme abuzive, practici abuzive si rezultate abuzive", a sustinut Andon. Potrivit acestuia, CNSAS are atributii jurisdictionale mascate, care afecteaza separarea puterilor in stat. Sergiu Andon a mai declarat ca a depus la instanta o adresa prin care arata ca numele de "Felix" (numele de cod pe care l-ar fi avut Dan Voiculescu-n.r.) a fost folosit in peste 121 de titluri de ziare, astfel fiind incalcat dreptul la imagine al clientului sau. In august 2006, CNSAS a respins contestatia liderului PC Dan Voiculescu la decizia Colegiului potrivit careia politicianul conservator a colaborat cu fosta Securitate, in sensul de politie politica. Avocatul lui Voiculescu declara ca decizia CNSAS de a respinge contestatia liderului PC este neintemeiata si raspunde unor "comenzi politice".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.