Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Constanta nu vrea sa mai repete experientele anterioare, motiv pentru care ia masuri in ceea ce priveste asigurarea unui trafic normal pe toate arterele care duc spre statiunile de pe Litoral. Conducerea institutiei a anuntat ieri ca in urmatoarea perioada turistii nu vor mai fi nevoiti sa infrunte traficul de cosmar la care au fost supusi anii trecuti, din cauza lucrarilor efectuate la carosabil.
Directorul DRDP Constanta, Jean-Paul Tucan, a declarat ieri pentru Mediafax ca in acest sezon estival pe soselele spre mare din judetul Constanta nu se va mai desfasura nicio lucrare la carosabil, asa cum s-a intamplat in vara 2006 pe DN22 C Constanta - Cernavoda.
Singura lucrare care se desfasoara in prezent pe sectorul de drum dintre Eforie Nord si Sud, este in curs de finalizare. "Pentru asigurarea unui trafic fara probleme in sezonul estival, lucrarile sunt aproape de final. Pana la 1 iunie se estimeaza ca va fi facuta receptia finala a lucrarilora€œ, a afirmat directorul DRDP Constanta. Sectorul dintre Eforie Nord si Sud de pe DN39
Constanta - Mangalia a fost inaltat si latit cu jumatate de metru, pe o portiune de trei kilometri, pentru a nu mai permite inundarea carosabilului. La lucrare s-au folosit materiale speciale, drenante, iar costul lucrarii este de 8,7 milioane lei, bani proveniti din fonduri BEI.