Grupul Bank of New York a achizitionat 14,625% din actiunile bancii rusesti de comert exterior, controlate de stat, Vneshtorgbank (VTB), cu ocazia ofertei publice initiale, a anuntat banca ruseasca, informeaza Ria Novosti. Vneshtorgbank, al doilea gr
Grupul Bank of New York a achizitionat 14,625% din actiunile bancii rusesti de comert exterior, controlate de stat, Vneshtorgbank (VTB), cu ocazia ofertei publice initiale, a anuntat banca ruseasca, informeaza Ria Novosti. Vneshtorgbank, al doilea grup bancar din Rusia din punctul de vedere al activelor si al lichiditatii, a introdus pe piata, cu ocazia ofertei publice initiale 1.531 miliarde actiuni, reprezentand 22,5% din capitalul sau majorat de actiuni, capitalizarea pe piata dupa oferta publica initiala ridicandu-se la 35,5 mld. dolari, anunta banca cu putin timp in urma. Pretul de cumparare s-a ridicat la 13,5 copeici (0,53 dolari) pe actiune. Prin aceasta oferta publica initiala, VTB a strans 57,685 miliarde ruble (aproximativ 2,2 miliarde dolari) si 5,749 miliarde dolari. Banca VTB, care a plasat 65% din actiunile sale la Bursa din Londa si 35% pe piata ruseasca, vrea sa foloseasca sumele castigate din aceasta operatiune pentru a-si sustine extinderea, inclusiv cresterea retelei sale de operatiuni bancare de larg consum in Rusia, a anuntat grupul rusesc. Dupa aceasta oferta publica, participatia guvernului rus din banca Vneshtorgbank s-a redus de la 99,9% pana la 77,47%, a afirmat banca rusa. Bank of New York este implicat intr-un proces cu Serviciul Federal al Vamilor din Rusia, care cere daune in valoare de 22,5 mld. dolari. Fostul vicepresedinte al Bank of New York, Lucy Edwards, si sotul acesteia au fost condamnati in 2006 la sase luni de domiciliu fortat, dupa ce au recunoscut ca au fost implicati intr-o conspiratie de spalare de bani in valoare de 7 mld. dolari prin intermediul conturilor Bank of New York. Bank of New York a acceptat in 2005 sa plateasca 38 mil. dolari, ca sa solutioneze o ancheta federala privitoare la conspiratie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.