Reality-show despre disperare Un nou reality-show face valuri in Olanda. De data aceasta, tema este transplantul de organe, iar protagonistii emisiunii sunt oameni care se lupta pentru rinichii unei bolnave in faza terminala.  Ol
Reality-show despre disperare Un nou reality-show face valuri in Olanda. De data aceasta, tema este transplantul de organe, iar protagonistii emisiunii sunt oameni care se lupta pentru rinichii unei bolnave in faza terminala.  Olandezii care au nevoie de un transplant de rinichi au o alternativa la lungile liste de asteptare pe care-i inscriu spitalele. Un reality-show produs de creatorii celebrului Big Brother ii pune fata-n fata cu o bolnava in faza terminala care il va alege, din trei concurenti, pe beneficiarul organelor ei. Lisa, in varsta de 37 de ani, va face alegerea in functie de trecutul medical al "concurentilor", de personalitatea lor si dupa discutii cu familiile si prietenii lor. La decizie pot lua parte, cu titlu consultativ, si telespectatorii, prin intermediul mesajelor telefonice. SCANDAL. Emisiunea The Big Donor Show este in centrul unei uriase controverse in Regatul Tarilor de Jos. Mai multe partide politice si chiar forurile deontologice ale medicilor condamna initiativa, considerand-o lipsita de orice urma de decenta, moralitate si respect pentru cei aflati in suferinta. "E o nebunie. Nu e posibil ca, in tara noastra, telespectatorii unei emisiuni sa aiba puterea de a decide cine primeste un rinichi", a comentat, pentru BBC, Joop Atsma, membru al Partidului Crestin -Democrat, aflat la Guvernare.  CAUZA PROPRIE. Protestele nu ii impresioneaza insa pe cei de la postul BNN. Ei spun ca vor continua difuzarea emisiunii si ca scopul este, tocmai, de a atrage atentia asupra crizei de donatori de organe din Regatul Tarilor de Jos, care a dus si la moartea fostului director al postului. "Pentru concurenti, sansa de a obtine un rinichi este de 33%, mult mai mare decat a celor de pe listele de asteptare", explica actualul presedinte al BNN, Laurens Drillich.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.