Presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului miercuri dupa-amiaza, de la ora 16.00, potrivit deciziei luate ieri de Conducerile Senatului si Camerei Deputatilor.
Seful statului a trimis, saptamana trecuta, o scrisoare presedintilor ce
Presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului miercuri dupa-amiaza, de la ora 16.00, potrivit deciziei luate ieri de Conducerile Senatului si Camerei Deputatilor.
Seful statului a trimis, saptamana trecuta, o scrisoare presedintilor celor doua Camere prin care anunta ca doreste sa se adreseze Legislativului pe probleme de politica interna. Potrivit secretarului Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, senatorii si deputatii nu vor dezbate mesajul lui Basescu, luand doar act de acesta. Conducerile celor doua Camere au mai hotarat ca, dupa discursul sefului statului, parlamentarii sa reia solicitarea mai vechea a acestuia privind organizarea unui referendum pe tema votului uninominal. Astfel, alesii vor vota, pentru a doua oara, avizul Parlamentului privind propunerea lui Basescu, de data aceasta fara dezbateri, potrivit anuntului facut de Zgonea. Propunerea sefului statului a mai fost supusa votului in plen la inceputul lunii martie, alesii nereusind atunci nici sa o adopte, nici sa o respinga. Zgonea a aratat ca introducerea acestui punct pe ordinea de zi a sedintei de plen reunit de miercuri a fost adoptata dupa indelungi dezbateri, care au vizat faptul ca o decizie a Curtii Constitutionale a fost in contradictie cu votul dat de Parlament in martie. "Exista o decizie a Curtii Constitutionale in contradictie cu votul care s-a dat la momentul respectiv si azi (luni - n.r.) s-a considerat oportun - dupa indelungi dezbateri daca este bine sau nu sa fie reintrodusa pe ordinea de zi, daca se incalca sau nu prevederile constitutionale - ca acest aviz sa fie dat prin vot", a spus Zgonea. Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, a fost inclusa, de asemenea, dezbaterea raportului de activitate a Autoritatii Electorale Permanente, pe perioada 15 iulie 2004-30 decembrie 2005. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.