a€śDaca cineva imi spunea ca o sa ajung vreodata in PD, il injurama€ť, a declarat Antonie Solomon, primarul din Craiova, imediat dupa ce a fost ales presedinte al filialei municipale a PD.
a€śNu as fi crezut vreodata ca o sa ajung in barca lui Radu Berceanu si a lui Marian Jean Marinescu. Asa am fost indoctrinat. Sa-i urasc pe democrati pentru ca ei sunt dusmanii. Timpul a trecut, eu am mai imbatranit. Am pus mana pe un sondaj de opinie si am vazut ce procente avea PD si mi-am dat seama ca acest partid existaa€ť, a povestit Solomon cum a ajuns la fel de intelept ca tizul sau din Biblie.
Primarul chiar s-a cait public pentru ratacirile sale de tinerete. a€śMarijan (Marian Jean Marinescu - n. r.) este cel care m-a sunat sa-mi spuna sa vin la PD. Eu i-am spus nu si nu. Iata ca acum sunt la PD. Vreau sa-mi cer scuze public pentru faptul ca in timpul unei convorbiri l-am injurat timp de doua minute incontinuu. Eu am sa-l sprijin in cursa pentru europarlamentarea€ť, inaugurand o noua epoca in politica doljeana, a armoniei si infratirii intre democrati din toate partidele.
Convertirea subita a lui Solomon a reusit sa impresioneze pe pedistii craioveni, acestia votandu-l ca sef al lor cu 277 de voturi "pentru" si 9 "impotriva".
Dincolo de confesiunile sale, revelatia lui Solomon nu a fost provocata de vreun sondaj de opinie, ci de faptul ca a pierdut alegerile din PSD - Dolj pentru functia de presedinte acum opt luni. La cateva zile dupa acest esec, Solomon a devenit independent, iar tavanul salii de la Filarmonica din Craiova, unde s-a desfasurat conferinta PSD, s-a prabusit. Dupa opt luni, Solomon a fost ales sef al democratilor in aceeasi sala, renovata si inaugurata odata cu succesul edilului.