Potrivit Mediafax, ministerul lucreaza la doua proiecte de securizare a scolilor avand in vedere ca violenta fizica, dar si verbala, fac victime atat in randul elevilor, cat si al profesorilor si trebuie, "cel putin redusa, daca nu stopata". Ministru
Potrivit Mediafax, ministerul lucreaza la doua proiecte de securizare a scolilor avand in vedere ca violenta fizica, dar si verbala, fac victime atat in randul elevilor, cat si al profesorilor si trebuie, "cel putin redusa, daca nu stopata". Ministrul a mai spus ca proiectele de sporire a securitatii in scoli au in vedere si stoparea traficului si consumului de droguri. "Vom putea face asta doar daca verificam atent cine intra in scoli, pentru ca sunt sigur ca nu copiii aduc droguri la scoala", a explicat Adomnitei. Ministrul a facut si un apel la toti primarii din tara sa faca studii de fezabilitate pentru modernizarea scolilor, deoarece fara proiecte, Guvernul nu va putea aloca fonduri.
Referindu-se la copiii romani care invata in Spania sau Italia, Adomnitei a precizat ca va avea discutii cu ministrii omologi din aceste doua state, carora le va propune introducerea unei materii optionale despre limba si cultura romanilor. Materia optionala "Limba, cultura si civilizatie romana" ar urma sa fie predata doua ore pe saptamana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.