Unificarea in cimpul dreptei liberale decurge in stilul deja consacrat: atacuri sustinute in numele unitatii si racolari de membri.

Joi, cind PNL aniversa 132 de ani de la infiintare, printr-o festivitate in care directorul Pro Democratia, Cristian Pirvulescu, primea Premiul „I.C. Bratianu", Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, fosti presedinti PNL, astazi lideri PLD, au cerut, printr-un apel, regruparea liberalilor in PLD. Stolojan a declarat ca PLD este „singurul partid din Romania care reprezinta liberalismul autentic", fata de PNL, „partid corupt", aliat cu stinga si extrema stinga. Presedintele PLD a profetit „prabusirea accelerata" a PNL si necalificarea in Parlamentul din 2008. Valeriu Stoica a spus ca asistam la „sfirsitul PNL", iar Calin Popescu Tariceanu este „groparul ultimului partid istoric din Romania". Stoica a precizat ca tinta PLD este recuperarea intregului electorat liberal.

Decebal Traian Remes, ministrul Agriculturii, declara miercuri seara: „Nu se poate intimpla cu PNL ce s-a intimplat cu PNTCD. Liberalii fac parte din economie, sint platitori de taxe la buget, nu sint dependenti de el". Premierul Calin Popescu Tariceanu a avertizat, dupa sedinta Delegatiei Permanente, ca anumiti politicieni dezvolta „un discurs demagogic si populist" prin care vor sa capteze zonele si temele traditionale ale dreptei. Atit PNL, cit si PLD au anuntat inceperea negocierilor cu AP si PNTCD, respectiv cu PD, PNG si UPSC pentru formarea unor poluri de dreapta. Liberalii au demarat ieri negocierile, printr-o intilnire cu reprezentantii AP.