Incepand din toamna, cetatenii tarilor europene vor avea la dispozitie o noua metoda de plata, prin unde radio, Londra urmand a fi prima metropola unde vor fi distribuite primele carduri cu tehnologia contactless. Sub numele de VISA PayWave, carduril
Incepand din toamna, cetatenii tarilor europene vor avea la dispozitie o noua metoda de plata, prin unde radio, Londra urmand a fi prima metropola unde vor fi distribuite primele carduri cu tehnologia contactless. Sub numele de VISA PayWave, cardurile ce vor avea incorporata aceasta noua tehnologie nu vor trebui sa mai fie inmanate comerciantilor, fiind de ajuns apropierea lor de terminalul POS. "Avantajul acestui card este ca permite efectuarea platilor instant. Utilizand tehnologia wireless, datele referitoare la plata sunt transferate in siguranta de la cardul cu cip la POS-ul special adaptat pentru PayWave", a explicat vicepresedintele executiv al VISA Europe, Mariano Dima. Pana in toamna, peste 2.000 de magazine londoneze vor fi dotate cu noile aparate, iar pana la sfarsitul anului se estimeaza ca aproximativ 200.000 de oameni vor beneficia de noile carduri PayWave. Cardul va genera o eficientizare a incasarilor in cafenele, supermarket-uri, chioscuri de ziare si mall-uri, unde exista un rulaj foarte mare de numerar.
Desi alte tari vest-europene si-au anuntat intentia de a subscrie la noua tehnologie, pe lista VISA, dupa Marea Britanie, se afla Turcia, unde se vor monta primele POS-uri speciale in 2008.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.