Sa incercam sa ne mai detasam putin de atmosfera politica plina de praf de pusca, mitinguri, strigate de revansa si acuzatii reciproce. Si, ca o buna retragere din spatiul acestui tambalau care a cuprins ecranul,

v-as propune azi o medi
Sa incercam sa ne mai detasam putin de atmosfera politica plina de praf de pusca, mitinguri, strigate de revansa si acuzatii reciproce. Si, ca o buna retragere din spatiul acestui tambalau care a cuprins ecranul,

v-as propune azi o meditatie sumara pe marginea unui material realizat de Raluca Bibiri pe TVR 2. Dna Bibiri a participat la un soi de simpozion in Italia, unde citiva jurnalisti si ONG-isti au dezbatut citeva mici teme mari ale actualului stadiu atins de democratia occidentala. Pe scurt, s-a vorbit despre protectia consumatorilor, despre politicile privind recalificarea somerilor, despre programe de educatie permanenta si alte asemenea mizilicuri cu care, in general, politicienii nu se lauda la televizor. Un personaj special mi-a atras atentia: dna Andrea Bergala, redactor al postului de televiziune Arte. Dna Bergala era intr-o zi in bucatarie si brusc s-a infuriat impotriva lipsei de gust a rosiilor contemporane. A decis sa lupte impotriva gustului fad al tomatelor si a-nceput sa se documenteze. A aflat ca in lume sint 7.359 de soiuri de rosii, dar in supermarketuri, din cauza politicilor de standardizare a marfurilor, ajung doar 5. Rodul muncii dnei Bergala a fost un film despre mondializarea tomatelor. Iata o tema politica ce ar merita, zic eu, niste talk-show-uri de toata frumusetea. Daca am avut un Bratianu-cartof, nu credeti ca tomata cu gust ar fi o delicioasa tema de campanie politica?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.