Incepind de joi, Capitala Culturala Europeana va trai 11 zile de teatru international.

Artele spectaculare vor monopoliza, saptamina aceasta, evenimentele din programul cultural al Sibiului. Pina miine, 22 mai, Festivalul International de Arta Neconventionala "La Strada" aduce in Capitala Culturala Europeana spectacole din zonele tuturor artelor: teatru, animatie, happeninguri, parade de costume de carnaval, proiectii, recitaluri de muzica si expozitii de pictura, fotografie si arta decorativa. Piata Mare din Sibiu va fi una dintre principalele scene ale evenimentelor. Paralel, pe toata durata festivalului, Biblioteca ASTRA (sediul nou), Teatrul GONG si Biserica Azilului vor gazdui expozitii de fotografie, pictura si scenografie ale studentilor academiilor de arte plastice din tara si scurtmetraje de animatie.

Artele vizuale vor fi reprezentate in programul evenimentelor de la Sibiu printr-o serie de expozitii deschise pe toata durata saptaminii. Salonul de caricatura Rudi Cartoons, care va reuni cele mai noi lucrari ale artistului Rudi Schmueckle, va fi deschis publicului amator de sarja si umor la ATRIUM Classic Cafe. Biblioteca ASTRA va gazdui expozitia "Hermann Oberth, parintele zborului interplanetar", un proiect realizat in colaborare cu Muzeul Transilvan din Gundelsheim - Germania, Muzeul Oberth din Feucht - Germania, si Casa Memoriala Oberth din Medias. Nu in ultimul rind, "Expozitia temporara 15+20+2 Identitate Europeana" va putea fi vizitata la Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca ‘’Emil Sigerus’’.

Miercuri, alte doua expozitii vor completa seria de evenimente din sfera artelor vizuale: "Artisti plastici din Israel in Capitala Culturala Europeana Sibiu 2007" si "Culorile Avangardei". Prima expozitie a fost vernisata pe 8 mai si e parte din proiectul "Pictori israelieni de origine romana". Lucrari ale artistilor contemporani israelieni vor fi expuse la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal. "Culorile Avangardei" face parte dintr-un proiect initiat de ICR, axat pe problematica avangardei, manifestata in publicistica si in arte vizuale. Expozitia va fi deschisa la Muzeul de Istorie din Sibiu zilnic, incepind cu ora 11.30, in perioada mai-iunie 2007, si va reuni lucrari ale celor mai emblematici artisti romani ai avangardei si modernismului.

Cea de a XIV-a editie a Festivalului International de Teatru din Sibiu se va deschide joi, 22 mai, printr-o serie de spectacole programate pe parcursul intregii zile. Unul dintre cele mai importante evenimente din agenda de joi a festivalului va fi spectacolul "Pescarusul", dupa A.P. Cehov, in regia lui Andrei Serban. Spectacolul va fi prezentat la Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu, de la ora 19.00. Un alt spectacol selectat pentru ziua de joi va fi "Nasul", dupa N.V. Gogol, in regia lui Alexandru Dabija, la Casa Sindicatelor - Sala de Sport, de la ora 17.30. In incheierea programului de joi al festivalului vor fi prezentate spectacolele FINKS, regia Akiko Kitamura (Leni-Basso, Japonia), la Pavilion 2007, de la ora 23.00, si IL CORSO (Aktion Theater Pan. Optikum, Germania), in Piata Mare, de la ora 22.30. Festivalul va dura 11 zile si va reuni peste 2.000 de artisti invitati din 68 de tari.

Programul saptaminii Luni: Festivalul International de Arta Neconventionala "La Strada", incepind cu ora 10.00, in Piata Mare si la Teatrul GONG.

Marti: Expozitia Temporara "15+20+2 Identitatea Europeana", la Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca ‘’Emil Sigerus’’, incepind cu ora 9.00

Miercuri: "Culorile Avangardei", Muzeul de Istorie, incepind cu ora 11.30

Joi: "Pescarusul", dupa A.P. Cehov, in regia lui Andrei Serban, Teatrul „Radu Stanca", ora 19.00. FINKS, regia Akiko Kitamura (Leni-Basso, Japonia), la Pavilion 2007, ora 23.00

Imagini din Capitala Culturala Europeana pe www.cotidianul.ro/select