Basescu a fost confirmat presedinte al Romaniei, dar, la referendum, vedetele autohtone au fost impartite in doua tabere.

Unii dintre cei carora le-am solicitat parerea s-au aratat multumiti de rezultat, altii au fost mai rezervati. Insa, pentru toti, important este ce se va intimpla de azi inainte in Romania.

Monica Anghel, interpreta de muzica pop: „Cred ca aceia care nu au venit la vot erau convinsi ca va iesi Traian Basescu. S-a vazut si ca cei care au venit la vot, printre acestia aflindu-ma si eu, au votat mai mult pentru Basescu. Sint multumita de rezultat si am convingerea ca orice presedinte trebuie lasat sa-si termine mandatul. Abia apoi sa hotarim daca il mai alegem. Nu am urmarit nici o dezbatere televizata de dupa, pentru ca au inceput sa ma enerveze si sa ma plictiseasca toate talk-show-urile astea. Se ocupa prea mult spatiu cu vorbe. Am stiut intotdeauna sa dam cu pietre si sa nu venim cu o solutie".

Dan Bittman, solist vocal, Holograf: „Ma asteptam sa iasa Basescu, dar poate nu cu un procentaj atit de mare. Dar eu am votat impotriva lui Basescu. I-am dat o data o sansa si mi s-a parut ca nu a facut nimic, decit ca a invrajbit pe toata lumea, asa cum a facut si cind era primar. Pentru mine, e mai putin important rezultatul. Foarte important e ce se va intimpla de luni incolo, daca vom reveni sau nu la starea de scandal de pina acum. Sincer, eu, in calitate de cetatean, nu traiesc mai bine in urma acestor scandaluri si nici nu am nimic de cistigat de pe urma lor. Ar trebui sa ne puna pe ginduri faptul ca oamenii nu s-au inghesuit sa voteze. Inseamna ca lumea are alte probleme, ca e scirbita de ce se intimpla ori ca pur si simplu nu o intereseaza cine este presedintele tarii’’.

Ioan Gyuri Pascu, interpret, membru al grupului Divertis: „Bine ca nu l-au dat jos, ca era haos. A fost o timpenie suspendarea. Stiam oricum ca o sa iasa. N-am urmarit dezbaterile de dupa. Oricum, eu cu politica..."

Maria Popistasu, actrita: „Sint la mare, am fost in 2 Mai sa votez si

m-am bucurat foarte tare ca era foarte multa lume la urne. Sint multumita de rezultat. Traian Basescu a ajuns in situatia asta pentru ca i-a deranjat pe aceia care dau legi peste noapte. Cred ca am trecut printr-o perioada in care s-a risipit foarte multa energie. Nu aveam nevoie de acest referendum. Din asta ar trebui sa invete o lectie toate partile, inclusiv Basescu. Dar nu-mi dau seama cum se vor modifica lucrurile, de luni incolo".

Lucian Mindruta, redactor-sef al ,,Observatorului’’ Antenei 1: „Cred ca rezultatul referendumului poate fi un semnal si pentru Traian Basescu. Faptul ca l-au votat si alegatori ai altor partide ar trebui sa-l determine sa se deschida si catre alte zone ale spectrului politic, sa incerce sa inteleaga si sa colaboreze si cu o alta parte din Romania decit cea cu care a colaborat. De ce oamenii au venit in numar mic sa voteze? Cred ca oamenii nu vor felul asta de politica. Nu mai poti sa aduci oamenii la vot doar cu vorbe. Oamenii vor fapte".