"Nu imi place sa programez, detest programarea din tot sufletul. Consuma timp si este plictisitoare", a afirmat Lerdorf. El a spus ca programatorii sunt adesea "sedusi" de tehnologiile spectaculoase si complexe, dar ca, in viziunea lui, tehnologiile
"Nu imi place sa programez, detest programarea din tot sufletul. Consuma timp si este plictisitoare", a afirmat Lerdorf. El a spus ca programatorii sunt adesea "sedusi" de tehnologiile spectaculoase si complexe, dar ca, in viziunea lui, tehnologiile sunt doar instrumente pentru a realiza anumite obiective.
"Am creat limbajul PHP din dorinta de a-mi realiza obiectivele cu cat mai putina munca", a afirmat Lerdorf.
Cel mai mare regret al lui Lerdof legat de PHP il reprezinta implementarea optiunii "safe_mode", a carei intentie era securizarea simplificata a serverelor. "Ideea era buna, dar implementarea acestei metode a fost imperfecta si a creat mai multe probleme decat a rezolvat", a spus Rasmus Lerdorf.
Autorul limajului PHP s-a aratat incantat de evolutia miscarii Open Source. "Mi-a luat ceva timp sa inteleg ca Open Source este, de fapt, un curent social printre dezvoltatorii de software si ca scopul lui este de a facilita colaborarea programatorilor, pentru a putea realiza aplicatii mai bune", a mai afirmat el.
Open Source este o metoda de a realiza programe software prin contributii voluntare ale programatorilor. Rasmus Lerdorf este, alaturi de autorul sistemului de operare Linux, Linus Torvalds, unul dintre cele mai cunoscute personaje din miscarea Open Source. Rasmus a pus, in 1994, bazele limbajului de operare PHP care, prin flexibilitatea si accesibilitatea sa a contribuit la dezvoltarea internetului din ultimii ani.
Lerdof si-a anuntat prezenta la conferinta eLiberatica de la Brasov, insa el nu a putut ajunge, din cauza unui eveniment neprevazut din programul sau. Cu toate acestea, el a trimis un mesaj video participantilor la conferinta.
Conferinta eLiberatica se adreseaza miscarii Open Source si /Free Software din cadrul comunitatii dezvoltatorilor romani de software. Conferinta are loc la Brasov, in zilele de 18-19, fiind organizata de Agora Media si Romanian Open Source and Free Software Iniatiative (ROSI). La eveniment participa peste 200 de specialiasti din domeniul internetului din Romania, precum si persoane cheie din cadrul proiectelor Mozilla, MySQL si Apache.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.