Internetul in banda larga incepe sa ne ocupe tot mai mult din timpul liber. Un studiu realizat de Media-Screen pe piata americana a broadband-ului arata ca utilizatorii acestui tip de conexiune isi petrec aproape jumatate din timpul liber navigan
Internetul in banda larga incepe sa ne ocupe tot mai mult din timpul liber. Un studiu realizat de Media-Screen pe piata americana a broadband-ului arata ca utilizatorii acestui tip de conexiune isi petrec aproape jumatate din timpul liber navigand pe internet. In medie, acest lucru inseamna aproximativ o ora si 40 de minute dedicate zilnic activitatilor online. In acest timp, utilizatorul obisnuit investeste cel mai mult timp in activitatile de entertainment si comunicare, cam 27% din timp pentru fiecare capitol, topul intereselor online fiind completat de cautarea de informatii si stiri, careia ii este dedicata 19% din timpul petrecut online. Tinerii cu varste intre 13 si 24 de ani formeaza singura categorie de internauti care acceseaza in proportie mai mare (51%) paginile realizate de utilizatori (user-generated), decat de companii.  

BENEFICII. Desi internetul este o tehnologie acuzata ca ar incuraja o viata sedentara, rezultatele unui studiu medical arata ca, dimpotriva, internetul s-ar putea dovedi un instrument foarte util pentru orientarea persoanelor sedentare catre exercitii fizice. Dupa un an de cercetare, medicii americani au ajuns la concluzia ca adultii sedentari care accesau un site construit de cercetatori pentru a incuraja eforturile fizice au ajuns sa faca circa 90 de minute de exercitii fizice pe saptamana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.