Toata lumea se temea inaintea acestei finale spaniole de Cupa UEFA ca va fi un meci urat, inchis, fiindca cele doua echipe se cunosc prea bine. Nu a fost deloc asa, infruntarea de pe "Hampden Park" fiind una extrem de spectaculoasa si, in final, c
Toata lumea se temea inaintea acestei finale spaniole de Cupa UEFA ca va fi un meci urat, inchis, fiindca cele doua echipe se cunosc prea bine. Nu a fost deloc asa, infruntarea de pe "Hampden Park" fiind una extrem de spectaculoasa si, in final, chiar dramatica. Espanyol a dat o replica extrem de puternica marii favorite, chiar si dupa eliminarea lui Moises, avand puterea sa egaleze atunci cand nimeni nu se mai astepta si nu a fost invinsa decat de Palop, portarul de cosmar pentru Mircea Lucescu, cel care a parat trei lovituri de departajare. Sevilla intra in istorie ca a doua echipa care isi pastreaza trofeul, dupa ce Real Madrid a cucerit Cupa UEFA in anii '85 si '86. Mai mult, trupa lui Juande Ramos are sanse la titlu si este calificata in finala Cupei Spaniei, avand posibilitatea sa incheie incredibil acest sezon.
La final, andaluzii erau in culmea fericirii, dar Adres Palop, eroul lor, a ramas modest. "Espanyol ne-a facut viata grea. Nu este usor sa primesti un al doilea gol pe final de meci. Penalty-urile sunt o loterie, iar eu am avut noroc. Nu am fost capabili sa ucidem meciul, dar in final trofeul a revenit Sevillei. Numele Sevillei rasuna puternic in Europa. Pentru mine a fost un turneu complet: am marcat un gol (n.r. in optimi, cu Sahtar, in minutul 92), am aparat penalty-uri, am dat pase decisive (n.r. la reusita lui Adriano, din finala). Aceasta competitie va ramane cu mine pentru intreaga viata", a spus portarul spaniol. Juande Ramos, antrenorul Sevillei, a dedicat reusita intregului oras. "Sunt fericit si foarte mandru ca am castigat pentru a doua oara, stiind ca aceasta competitie este dificila. Intregul oras Sevilla trebuie sa savureze aceasta perfomanta, a fost un an mare pentru noi. Am inceput acest sezon cu castigarea Supercupei Europei, cu Barcelona, iar acum il incheiem calificandu-ne pentru inca o Supercupa. Daca va uitati la meci, Sevilla a fost mai buna, chiar daca Espanyol a fost un adversar redutabil, chiar si in 10. Insa noi am condus tot meciul, dar nu am stiut sa-l ucidem si le-am dat posibilitatea sa revina de doua ori. Loviturile de departajare sunt o loterie. Tensiunea este atat de mare ca orice se poate intampla. Insa jucatorii de la FC Sevilla au mai multa experienta in situatii tensionate, iar Palop este un mare portar", a declarat Juande Ramos. Espanyol a primit infrangerea cu demnitate, iar antrenorul Ernesto Valverde a spus chiar ca este, daca poate alege, este genul de esec pe care il poate digera. "Aceasta este povestea dintre Espanyol si Cupa UEFA. Noi pierdem din nou la penalty-uri (n.r. Espanyol a cedat singura finala de Cupa de pana acum, in 1988, tot la lovituri de departajare, cu Bayer Leverkusen). Este o finala cruda, dar putem fi mandri. Nu am pierdut nici un meci in aceasta competitie, am jucat 15 meciuri si am castigat 11. Inainte de eliminarea jucatorului nostru, credeam ca vom castiga. Am avut multe ocazii. Golul lor din prima repriza a intervenit cand noi eram mai buni, dar portarul Palop a fost foarte bun. La loviturile de departajare, el a fost magnific, lucru care a fost decisiv. Daca ar trebui sa aleg o infrangere, atunci aceasta ar fi o buna modalitate de a pierde", a spus Valverde.
ESPANYOL - FC SEVILLA
3-5 d.l.d (1-1, 2-2)
Au marcat: RIERA (28), JONATAS (115) / ADRIANO (18), KANOUTE (105)
Au marcat la lovituri de departajare: Pandiani / Kanoute, Dragutinovic, Puerta
Au ratat: L. Garcia, Jonatas, Torrejon / D. Alves
Stadion: "Hampden Park" - Glasgow; Spectatori: 48.000.
ESPANYOL: Iraizoz - Zabaleta, Jarque, Torrejon, D. Garcia - Rufete (56 Pandiani), Moises, De la Pena (87 Jonatas), Riera - Luis Garcia, Tamudo (73 Lacruz). Antrenor: Ernesto Valverde.
FC SEVILLA: Palop - D. Alves, J. Navarro, Dragutinovic, Puerta - Marti, Poulsen, Maresca (46 Jesus Navas), Adriano (76 Renato) - Kanoute, Luis Fabiano (64 Kerjakov). Antrenor: Juande Ramos.
Cartonase galbene: Moises (13, 68) / Luis Fabiano (62), Kanoute (82), Puerta (115).
Cartonas rosu: Moises (68).
Au arbitrat: M. Busacca - M. Arnet, S. Cuhat; toti din Elvetia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.