Pe finalul acestei saptamani, dar si la inceputul saptamanii viitoare, spun meteorologii, in tara va fi o vreme instabila. Vor fi averse de ploaie, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Â&#

  Pe finalul acestei saptamani, dar si la inceputul saptamanii viitoare, spun meteorologii, in tara va fi o vreme instabila. Vor fi averse de ploaie, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.   De asemenea, conditiile de grindina vor persista. Ploile vor fi moderate si insemnate cantitativ in sudul si sud-vestul tarii. Aceste ploi sunt binevenite, dar ele nu vor putea diminua seceta deja instalata. Este posibil ca abia vinerea viitoare vremea sa fie frumoasa, iar ploile sa dispara. Aceste fenomene nu sunt neobisnuite pentru tiparul sezonului cald, sunt normale pentru luna mai, afirma Meda Georgescu, meteorolog in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie. In ciuda timpului instabil, temperaturile maxime vor fi usor scazute fata de intervalul precedent, dar totusi mercurul termometrelor va urca in urmatoarele sase-sapte zile pana la 25... 30 de grade.  

LA INAlTIME. Lamunte si in zonele de deal, cerul va fi mai mult noros si vor fi averse de ploaie. In Carpatii Meridionali astazi cantitatile de apa vor depasi 20... 25 l/mp, iar in restul zonelor montane precipitatiile nu vor fi insemnate cantitativ. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in timpul ploilor. (Anca Ardeleanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.