Pe 8 februarie 2007, Comisia pentru Statutul Jucatorului, in componenta Manu Gabriel - presedinte, Ionut Matei, Ion Moraru, Gabriel Pierino Ionescu - membri, Alina Stefanescu - secretar, a admis cererea lui Aurelian Dumitru si a obligat pe FCU Politehnica Timisoara sa-i plateasca jucatorului suma de 11.664 USD cu titlu de rate contractuale, plus 1240 RON cu titlu de salarii restante, plus 300 RON taxa de procedura. Hotararea avea drept de apel in termen de cinci zile, la Comisia de Apel, dar "Poli" Timisoara nu a uzat de acest drept. Pe 20 martie 2007, CSJ, in aceeasi componenta, la solicitarea lui A. Dumitru de punere in executie a sentintei din 8 februarie, decide acest lucru, impotriva lui FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, ba chiar cu penalizari de 0,5% in perioada 9 februarie - 23 februarie, plus interzicerea efectuarii de transferuri si legitimari pentru clubul de pe Bega. De asemenea, "incepand cu 20.03.2007, potrivit dispozitiilor art. 24 lit. C pct. 3 din RSTJF, FCU Politehnica Timisoara & Invest SA este sanctionat cu neprogramarea la jocuri oficiale pana la executarea integrala a obligatiei de plata"!
Curios pentru juristii CSJ, aceasta decizie are si ea drept de apel (!), desi este vorba despre o punere in executie a unei hotarari anterioare! Pana la urma, apelul lui "Poli" a fost respins pe 12 aprilie 2007, la Comisia de Apel, pe baza "admiterii inadmisibilitatii apelului in temeiul art. 373 din codul de procedura"! De altfel, inca din 20 martie, Mircea Cezar Ionescu, seful Departamentului Competitii al LPF, a informat clubul timisorean ca nu va fi programat daca nu plateste datoriile catre A. Dumitru. "Poli" n-a platit, dar nici decizia de neprogramare nu a fost aplicata! Mai mult chiar, pe 15 mai, A. Dumitru cere inca o data la CSJ aplicarea deciziei din 8 februarie, iar raspunsul este stupefiant: cererea sa este respinsa deoarece decizia din 8 februarie s-a pus in executare! M. C. Ionescu a declarat ieri, legat de acest aspect, ca "Timisoara a facut cerere de revizuire la CAF, iar pana la aflarea deciziei poate juca". Culmea este ca, pana ieri, la ora declaratiei oficialului LPF, CAF nu facuse publica nici macar decizia de recurs a lui "Poli", dar Ionescu stia deja ca se va cere revizuirea! Ieri, surse din CAF au declarat ca "Poli" nu inaintase nici o cerere de revizuire, lucru normal in conditiile in care respingerea recursului nu fusese inca facuta publica.
Jiul a platit inainte de revizuire
Intr-un caz asemanator, Jiul Petrosani a fost obligat sa plateasca Universitatii Craiova aproape 300.000 de euro, in cazul Badoiu, pentru a putea fi programat in campionat, desi facuse cerere de revizuire la CAF! Jiul a platit, apoi, dupa cateva saptamani, a castigat la CAF cu cererea de revizuire, iar acum a cerut banii inapoi de la Craiova! In aceste conditii, dincolo de erorile juridice ale federalilor, este clar ca regulamentele FRF au fost incalcate cu buna stiinta. Totul a plecat de la decizia Comitetului Executiv din 20 martie 2007, legata de aplicarea deciziei TAS in cazul palmaresului Politehnicii Timisoara. FRF a decis sa aplice decizia asupra lui FCU Politehnica, club de juniori, si nu impotriva lui FCU Invest, care detine echipa din Liga I! Daca Invest ar fi platit banii lui A. Dumitru, ar fi recunoscut, direct, ca este continuatorul lui FCU. Totusi, pana la 20 martie 2007, FCU Invest a platit chiar lui A. Dumitru o rata de contract, tot prin decizie CSJ, desi fotbalistul facuse memoriu impotriva lui FCU!
"Poli" risca sa nu joace finala cupei!
In acest moment, daca FRF ar aplica propriile regulamente, "Poli" Timisoara risca sa piarda la "masa verde" toate meciurile jucate dupa 20 martie 2007, atat in campionat cat si in Cupa Romaniei. In aceasta situatie, sunt urmatoare meciuri: CFR - "Poli" 2-1 (1 aprilie, etapa a 24-a), "Poli" - Otelul 1-0 (7 aprilie, etapa a 25-a), Unirea Urziceni - "Poli" 2-0 (13 aprilie, etapa a 26-a), "Poli" - Ceahlaul 2-0 (22 aprilie, etapa a 27-a), FC National - "Poli" 0-2 (25 aprilie, etapa a 28-a), "Poli" - Pandurii 1-0 (28 aprilie, etapa a 29-a), Jiul - "Poli" 0-1 (5 mai, etapa a 30-a), FC Farul - "Poli" 1-3 (8 mai, etapa a 31-a), "Poli" - Univ. Craiova 1-5 (12 mai, etapa a 32-a) - toate in Liga I, "Poli" - Steaua 1-0 (18 aprilie, semifinale Cupa Romaniei)! De asemenea, este posibil ca in cazul in care FRF nu ia masuri, cluburile care se considera dezavantajate sa ceara, inclusiv la TAS, respectarea de catre federatie a propriilor decizii.