Peste aproximativ 13 ani, doua treimi dintre pacientii cu diferite forme de cancer vor supravietui cel putin cinci ani dupa ce au fost diagnosticati. Aceasta este speranta unei echipe de cercetatori din cadrul Centrului de Cercetare pentru bolnavii d
Peste aproximativ 13 ani, doua treimi dintre pacientii cu diferite forme de cancer vor supravietui cel putin cinci ani dupa ce au fost diagnosticati. Aceasta este speranta unei echipe de cercetatori din cadrul Centrului de Cercetare pentru bolnavii de Cancer din Marea Britanie. Aceasta concluzie a oamenilor de stiinta britanici este confirmata de statisticile care arata ca a crescut procentul persoanelor care traiesc aproximativ zece ani de la diagnosticarea cu cancer: de la 23,6% acum 30 de ani, la 46,2%, in prezent. Conform cercetatorilor britanici, numarul mare de supravietuitori se datoreaza diagnosticarii precoce, tehnicilor moderne aplicate de chirurgi performanti, programelor de screening si descoperirii unor tratamente din ce in ce mai eficiente.  

PLAN. Specialistii au pus la punct un plan optimist pentru anul 2020. Astfel, cercetatorii spera ca in urmatorii ani, trei sferturi din bolnavii de cancer sa cunoasca metodele prin care pot reduce riscul imbolnavirilor si doua treimi din pacienti sa fie diagnosticati la timp, in faza in care cancerul poate fi tratat cu succes. De asemenea, planul britanicilor prevede ca peste 13 ani numarul fumatorilor va fi mai mic cu 4 milioane decat in prezent, ca riscul imbolnavirii de cancer la persoanele sub 75 de ani va fi redus semnificativ. In plus, britanicii se asteapta ca in 2020 descoperirile stiintifice sa ne ofere mai multe informatii cu privire la aceasta boala. Pentru ca planul britanic sa devina realitate, autoritatile sanitare vor lansa campanii de informare si se vor asigura ca pacientii cu cancer beneficiaza de cele mai bune tratamente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.