Istoria curselor din Capitala e veche de peste 70 de ani, ceea ce explica faptul ca la Grand Prix-ul de la Casa Poporului s-au vindut deja 80% dintre bilete.Capitala Romaniei intra, prin Bucharest Challenge, in lumea buna a competitiilor de Grand Prix, insa acest pas nu este primul din istoria noastra, evenimentul auto din acest weekend urmind sa reinnoade o traditie ce dateaza din perioada interbelica. Astfel, din 1936, Grupul Sportiv Motor a inceput organizarea Marelui Premiu al Bucurestiului, un circuit stradal cu plecarea din zona centrala a Bulevardului Aviatorilor, pe directia de mers a actualei Piete Charles de Gaulle. Lungimea totala a circuitului era de 2.500 m, iar suprafata de rulare era din piatra cubica, ceea ce facea ca pilotii sa abordeze virajele cu derapaje spectaculoase. Revista „Autocar" a facut in numarul sau din mai o radiografie a acestor intreceri de legenda, „la startul carora s-au aliniat bolizi si piloti de talie ai epocii de pionierat in sporturile cu motor". Se consemneaza in acest sens faptul ca, in 1937, Grand Prix-ul Bucurestiului a fost recunoscut international, iar viteza medie a fost de 102,48 km/ora. Cel mai in voga pilot roman al vremii era Petre Cristea, care, cu o masina Ford V8, a reusit sa cistige editia din 1938, realizind un timp mai bun chiar si decit pilotul oficial al uzinelor BMW.

O popularitate de neegalat a atins insa cursa de anul urmator, ale carei vedete au fost Petre Cristea, care a concurat cu un BMW 328 de 130 de cai-putere, si pilotul german Hans Stuck, supranumit „regele muntilor", care avea un Auto Union D ce dezvolta nu mai putin de 600 de cai- putere.

A cistigat neamtul, care dupa victorie a fost invitat la Palatul Cotroceni, unde a prezentat familiei regale uluitorul automobil, care in 1938 atinsese recordul de viteza de 406,3 km/ora.

Evenimentul auto care se va desfasura in acest weekend in jurul Casei Poporului se bucura si el de mare interes, organizatorii anuntind vinzarea a 80% dintre bilete, incasarile estimate pina acum ridicindu-se la aproape patru milioane de euro. In plus, o mie de bilete au fost vindute online in strainatate, iar 13.000 de spectatori vor veni din provincie.