Mai mult ca oricand, "ratoiala" celor deranjati de accentul occidental pe combaterea coruptiei din Romania. Or, consecinta a unor manevre si selectii de persoane - gresite - opozitia la Basescu este pe punctul de a se identifica cu cauza coruptiei. I
Mai mult ca oricand, "ratoiala" celor deranjati de accentul occidental pe combaterea coruptiei din Romania. Or, consecinta a unor manevre si selectii de persoane - gresite - opozitia la Basescu este pe punctul de a se identifica cu cauza coruptiei. Inlaturarea doamnei Macovei a fost urmata de discutabila selectionare a succesorului ei, in persoana unui protejat al clicii liberale iesene... Acesta a debutat, calcand cu stangul, cerand demisia procurorului Doru Tulus, sef de directie in DNA, pe motive insuficient fundamentate, starnind astfel un val de proteste in randul reprezentantilor Justitiei. Odata cu ele, au devenit publice reactii internationale, care mocneau, dupa cum dovedeste si intalnirea ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti cu procurorul sef al DNA, Daniel Morar. Cu acest prilej, domnul Nicholas Taubman s-a referit la "ultimele evenimente" care au ridicat unele semne de intrebare atat la Washington, cat si in numeroase capitale europene, cu privire la directia actuala a eforturilor anticoruptie ale Romaniei.
Pe scurt spus, fruntasii liberali de la centru au actionat tocmai acum, in preajma referendumului din 19 mai, contrar intereselor partidului lor, de parca ar fi dorit sa-l compromita - ceea ce se va reflecta, desigur, in rezultatele consultarii.
Situatia este cu atat mai grava cu cat mecanismul schimbarii democratice a guvernantilor este in Romania gripat, ca urmare a unei Constitutii croite cu 15 ani in urma; ea nu mai corespunde necesitatilor, dar nu poate fi modificata de la o zi la alta...
Pe de alta parte, corectura sistemului constitutional presupune colaborarea presedintelui - de buna seama, acelasi domn Traian Basescu - a partidelor si electoratului. Este ea imposibila? Altminteri, criza s-ar croniciza.
De ce n-ar cumpani, insa, acelasi electorat cu mai multa intelepciune decat pana acum? Caci nici a te lasa condus de un presedinte autoritar nu e o solutie ideala, stiind ca el "nu poate lucra in echipa". Dupa cum se exprima un ascultator pe Internet: "nu e vina lui, dar daca il realegem e vina noastra!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.