Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat ieri primele trei fonduri de pensii facultative (pilonul III).

Cele trei fonduri sint ING Clasic, administrat de ING Asigurari de Viata, AZT Moderato, gestionat de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative (SAFPF), si Pensia Mea, aflat in portofoliul Aviva Asigurari de Viata, se arata intr-un comunicat al CSSPP. Potrivit legislatiei, un fond de pensii facultative nu poate fi declarat in stare de faliment. Daca numarul de participanti va scadea sau se va mentine sub minimul legal, respectiv 100 de participanti, intr-un interval de trei luni, CSSPP va retrage autorizatia acelui fond de pensii facultative.

CSSPP a avizat si materialele publicitare referitoare la fondurile AZT Moderato si BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata). Potrivit reglementarilor emise de catre Comisie, informatiile continute intr-un material publicitar trebuie sa fie clare, corecte si conforme cu cele cuprinse in prospectul schemei de pensii si sa fie astfel formulate incit sa nu induca in eroare participantii.