Compania BAE Systems face obiectul unei anchete penale si in Elvetia, scrie saptamanalul britanic Sunday Times.  Autoritatile de la Berna suspecteaza cel mai mare contractor de armament din Marea Britanie, de la c

  Compania BAE Systems face obiectul unei anchete penale si in Elvetia, scrie saptamanalul britanic Sunday Times.  Autoritatile de la Berna suspecteaza cel mai mare contractor de armament din Marea Britanie, de la care Romania a achizitionat doua fregate, de dare de mita, coruptie si spalare de bani. Un purtator de cuvant al procurorului federal din Elvetia a declarat, citat de Sunday Times, ca la baza deciziei de a demara ancheta se afla un raport al autoritatii nationale pentru prevenirea spalarii de bani.  
Saptamanalul britanic subliniaza ca decizia autoritatilor elvetiene pune in dificultate Londra. Oficiul pentru Infractiuni Grave (Serious Fraud Office) a sistat, anul trecut, o ancheta privind achizitionarea de catre Arabia Saudita a mai multor avioane de lupta furnizate de catre BAE Systems. La acel moment au fost invocate ratiuni de securitate interna.   BANUIELI DIN TRECUT. Sunday Times relata, anul trecut, ca SFO a cerut pe durata anchetei informatii despre anumite conturi elvetiene prin intermediul carora s-au facut plati de milioane de euro. SFO banuia ca acesti bani provin de la BAE si ca sunt utilizati in conturile offshore ale unor terti implicati in tranzactionarea contractelor. BAE Systems este acuzata ca a oferit "atentii financiare" pentru a facilita obtinerea de contracte in Romania, Tanzania, Chile si Republica Ceha. Reprezentantii companiei au negat in permanenta acuzatiile.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.