Cotidianul "Cancan" a pezentat, in ultimele doua zile, mai multe poze cu amanta primarului municipiului Cluj-Napoca si presedinte al Partidului Democrat, Emil Boc. Este vorba despre o anume Liliana Calin (foto), o femeie maritata. Aceasta a fost surprinsa de paparzzi "Cancan" in timp ce intra in apartamentul de serviciu din Bucuresti al lui Emil Boc, insurat la randul sau si avand doi copii, unde de altfel innopta. In afara de picanteriile cu ursuleti de plus si flori prezentate pe larg de ziarul "Cancan", dragostea dintre cei doi se bazeaza si pe un suport material. ZIUA va prezinta in continuare afacerile realizate din bani publici de societatea Lilianei Calin cu Primaria Cluj Napoca, dar si alte primarii conduse de edili PD.
Blonda Calin detine 10% din actiunile firmei King Industrial Entreprises SRL. Alaturi de doi cetateni turci. O firma abonata la banii publici si care face afaceri cu primariile pe filiera PD. In vara anului trecut, Primaria Cluj-Napoca a investit nu mai putin de 2,8 miliarde lei, nu cum ati crede in reabilitatea strazilor, iluminat, canalizare sau programe pentru pensionari, ci in amenajarea a doua tobogane pentru copii. La acest pret chiar nu mai este de comentat. Opt firme au primit acest cadou, cei mai multi bani fiind alocati firmei King Industrial, acolo unde actionara este Liliana Calin.
De asemenea, Emil Boc, cel despre care ziarul "Cancan" afirma ca este amantul Lilianei Calin, a avut grija ca firma King Industrial Entreprises sa puna mana pe o alta afacere. Astfel, Inspectoratul Judetean Scolar Cluj a transmis tuturor unitatilor de invatamant o nota - obligatorie - de organizare a unor selectii de oferta pentru dotarea laboratoarelor. Iata ce recomanda Inspectoratul Scolar Cluj: "Prin prezenta revenim si va aducem la cunostinta ca toate unitatile de invatamant au obligatia sa organizeze la nivel de unitate licitatii (selectie de oferte de pret) in vederea achizitionarii de obiecte de inventar si mijloace fixe pentru dotarea laboratoarelor de chimie, fizica, biologie, cabinete de logopedie si psihopedagogie. Aveti obligatia sa anuntati imediat si unitatile de invatamant din reteaua care va apartine. De punerea in aplicatie a acestei hotarari sunt raspunzatori directorii unitatilor de invatamant. Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra in realizarea celor de mai sus, ISJ va recomanda sa va adresati societatii King Industrial Entreprises SRL din Bucuresti, a carei oferta o aveti aici (n.r. - siteul www.isjcj.ro, la linkul http://isjcj.ubbcluj.ro/htm/re%20licitatii.htm)". Daca se da click pe "aici" se deschide direct oferta King Industrial Entreprises. Practic, firma in care actionara este Liliana Calin a sarit de la tobogane, leagane si bancute, direct la computere, pahare Berzelius si hartie de turnesol.
Bani si din Capitala
Societatea la care actionar este cea despre care ziarul "Cancan" afirma ca e amanta lui Emil Boc face afaceri pe bani publici nu doar cu Primaria Cluj-Napoca. Chiar in pagina de prezentare a site-ului firmei sunt trecute lucrarile efectuate in parcurile din Cluj-Napoca, dar si in parcul Titan Bucuresti din Sectorul 3. De asemenea, este mentionata si executia unor fantani pe Bulevardul Unirii, din acelasi sector. Un sector ce este pastorit de Liviu Negoita, si el primar din partea Partidului Democrat.
Tot in Capitala, pe langa toboganele din Parcul Titan, Liviu Negoita si Adriean Videanu, acesta din urma presedinte executiv al PD si primar al Bucurestiului, se agita sa ofere firmei King reconfigurarea Bulevardului Unirii. Adica inlocuirea mobilierului stradal (banci, cosuri de gunoi etc.).
Nu numai la Cluj si Bucuresti societatea King Industrial este privilegiata. Si in orasul Lugoj, pentru "jocuri complexe pentru copii" firma la care asociata este Liliana Calin a primit in urma unei licitatii deschise, desfasurate in luna mai 2006, suma de 561.251,49 RON.
Refuzata la Slobozia
Pe de alta parte, firma la care actionar este Liliana Calin a incercat sa vanda un ansamblu de joaca (tobogan si un leagan) la suma de 20.570 de euro si in orasul Slobozia. Oferta mai continea si alte 36 de leagane de diferite tipuri cu preturi intre 2459 si 4860 euro/bucata. Practic, conform ofertei King Industrial Entreprises, un leagan echivaleaza la pret cu un autoturism Matiz, nou-nout. Cosurile de gunoi costau 117 euro/bucata, iar bancile pentru parc erau evaluate la suma de 283 euro/bucata. Numai datorita impotrivirii consilierilor locali, contractul nu a intrat, inca, in vigoare.
In ceea ce o priveste pe Liliana Calin, mai trebuie spus ca aceasta a fost actionara si in firma Aktim Invest SRL, alaturi tot de un cetatean turc. Numai ca societatea care avea sediul in orasul Voluntari a fost dizolvata.
Si Negoita are blonda lui
Interesant este ca Liliana Calin isi imparte uneori afacerile cu o alta blonda. Este vorba despre Florina Mihaela Bostina, o prietena, chiar foarte apropiata, a aceluiasi primar al Sectorului 3, Liviu Negoita. Dupa ce
s-a despartit de sotul sau, avocatul Doru Bostina, Florina s-a cazat in apartamentului lui Negoita din Bulevardul Octavian Goga. Aceasta locuinta apare in declaratia de avere a primarului, fiind dobandita prin cumparare in anul 2000. Bostina a infiintat doua firme AA Marketing and Management si AA Project Promotion. Prima dintre societati este implicata in afacerile cu locurile de joaca, fiind unic distribuitor al firmelor Kompan Danemarca. AA Marketing este una dintre cele opt firme care, alaturi de King Industrial Entreprises, s-a ocupat de toboganele din Cluj.
Mai mult, in Bucuresti, in Sectorul 3 este plin de locuri de joaca. Nu ca primarul ar fi dat in mintea copiilor. Primaria lui Negoita a creat nu mai putin de 89 de locuri de joaca in sector, realizarea fiind la loc de cinste. Pe echipamentele acestor locuri de joaca se afla insemnele firmei daneze a carui unic importator este chiar societatea Florinei Bostina.
Trebuie spus ca firmele lui Bostina sunt infiintate in lunile aprilie si mai 2006, deci nu au o experienta in domeniu. Ce sa mai vorbim de garantii. Prietenia cu Negoita si Boc pare sa fi fost suficienta. Discutiile de taina dintre Liviu Negoita si Bostina se desfasoara cu regularitate in restaurantele Uptown si Baltazar. Surse din PD, care au dorit sa isi pastreze anonimatul, ne-au declarat ca Bostina nu ramane datoare primarului nici din punct de vedere pecuniar.
Drept urmare, firma Florinei Bostina a beneficiat "din greu" de contracte la Cluj si Bucuresti. Primaria Sectorului 3 se "mandreste" prin presa, cu marete realizari: "au fost achizitionate si montate 19 ansambluri - locuri de joaca la 19 gradinite din Sectorul 3 in valoare de 1.794.452,07 RON. 89 de amplasamente de locuri de joaca au fost dotate cu ansambluri de joaca noi importate din Danemarca, omologate dupa standardele Uniunii Europene". Grav este ca zecile de miniparculete si locuri de joaca pentru copii au fost finantate cu dedicatie.