Google - noul Agent 007 Google a devenit un instrument din ce in ce mai utilizat de catre departamentele de investigatie din cadrul politiei. O femeie din New Jersey a fost arestata pentru ca si-a asasinat sotul. Probele au constat in lista de cuvinte-cheie introduse in motorul de cautare. „Cum sa comiti crima", „otravuri cu efect imediat", ,,doze fatale de digoxin" sau „otravuri nedetectabile" sint citeva exemple. Cotidianul „Daily Record" citeaza surse din departamentul de tehnologie digitala din cadrul politiei de stat din New Jersey, care spun ca acesta nu este un caz singular. Dovezile de acest tip sint acceptate in tribunalele americane de citiva ani. (I.C.)

Stiri in timp real NowPublic este o retea de stiri care functioneaza pe sistem participativ. Mobilizeaza mii de reporteri din 140 de tari pentru o acoperire foarte buna a stirilor si a evenimentelor din intreaga lume (aproximativ 88.858 de membri din 3.379 de orase). Aceasta armata globala de reporteri posteaza stiri in format multimedia, de cele mai multe ori in timp real - prin text, audio si video. Site-ul merge pe conceptul de „crowd powered media", bazindu-se pe o echipa imensa de experti care se ocupa de managementul informatiei in cadrul platformei. In timpul uraganului Katrina, NowPublic a avut mai multi reporteri la fata locului decit tot personalul majoritatii celorlalte agentii de stiri. (I.C.)

Mori in cinci minute Veste buna pentru cei din „reteaua oamenilor plictisiti la locul de munca": joculetul „cinci minute ca sa te sinucizi inaintea urmatoarei sedinte". Ca sa-ti omori timpul si sa-ti exorcizezi nervii, nu trebuie decit sa dai un click pe http://www.adultswim.com/games/fiveminutes/index.html si ai de ales intre accident in birou, in lift, atacuri ale colegilor violenti, moarte la microunde si multe alte optiuni pentru o sinucidere virtuala. Ai la dispozitie cinci minute in care sa-ti curmi zilele si posibilitatea de a alege chiar sinucideri cu mijloace mixte. (A.M.)

Bani din arta online Solutia ideala pentru iubitorii de arta dependenti de computer si pentru tinerii artisti care au nevoie de o platforma de a se lansa si de a-si vinde lucrarile este galeria virtuala. Ugallery.com (foto) a fost infiintata de un grup de studenti la managementul afacerilor, preocupati de arta contemporana. Afacerea in sine a fost cotata de publicatii precum ,,New York Post’’ sau ,,Entrepreneur Magazine’’ drept una dintre cele mai originale si mai inteligente forme de afaceri online. (I.C.)