Politicieni, strategi politici si experti din domeniul publicitatii au dezbatut luni problematica populismului, in cadrul unei conferinte organizate cu ocazia Olimpiadelor Comunicarii 2007, eveniment gazduit la Palatul Parlamentului. "Se poate campan
Politicieni, strategi politici si experti din domeniul publicitatii au dezbatut luni problematica populismului, in cadrul unei conferinte organizate cu ocazia Olimpiadelor Comunicarii 2007, eveniment gazduit la Palatul Parlamentului. "Se poate campanie fara populism? Dar populism fara campanie permanenta?" au fost intrebarile sub egida carora s-au purtat dezbaterile. Strategul pesedist Vasile Dancu a facut o prezentare a ideii de "populism" asa cum este aceasta prezentata in studiile de politologie. El nu s-a sfiint insa sa dea exemple concrete facand trimitere la esichierul politic romanesc. "Cand era premier, Adrian Nastase a inventat teleconferinta televizata de la Guvern. Aceasta era un fel de "liturghie politica". Traian Basescu este un "presedinte prime-time" care foloseste "retorica intoarcerii la popor", a exemplificat Dancu. La dezbateri a luat parte si directorul de Comunicare al ziarului ZIUA, expertul in domeniul publicitatii si ex-consultantul politic Andrei Stoiciu. El a explicat ca populismul ca atare este inerent oamenilor politici care vor sa castige simpatia electoratului. "Cand eu vand ideea ca un om politic inspira incredere, eu vand o poveste. Atunci, eu trebuie sa ajung intr-o zona in care el este implicat emotional. Vand ceva imaterial si trebuie sa conving emotional. Astfel, populismul este vital", a explicat Stoiciu. "Daca populismul te ajuta sa castigi, populismul nu iti da si rezultate. Cu alte cuvinte, populismul este suficient sa castigi un vot, dar este insuficient pentru ceea ce vei face a doua zi", a conchis Andrei Stoiciu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.