"Dinamo a castigat pe merit, are 13 puncte in fata urmatoarei clasate. Restul sunt declaratii aberante, cum s-au obisnuit conducatorii nostri de club sa faca. Succesul lui Dinamo nu poate fi contestat in niciun fel. Dar calificarea in grupele Ligii C
"Dinamo a castigat pe merit, are 13 puncte in fata urmatoarei clasate. Restul sunt declaratii aberante, cum s-au obisnuit conducatorii nostri de club sa faca. Succesul lui Dinamo nu poate fi contestat in niciun fel. Dar calificarea in grupele Ligii Campionilor depinde de tragerea la sorti. E foarte important cu cine va pica. Nu cred ca acum, cu actualul lot, ar putea ajunge in grupe. In campionat au dominat aproape de la inceput la sfarsit, dar afara este altceva", a spus Sandu. Mai mult, Nasu', observator UEFA la multe meciuri mari din LC, a opinat ca nici o echipa din Romania nu are forta de a trece de grupele acestei competitii. "Daca vrei sa faci performanta, sa te califici mai departe din grupele Ligii Campionilor, trebuie sa aduci jucatori de mare valoare. Cand se va putea, atunci vor veni si rezultatele. Deocamdata, la bugetele care se pot constitui la cluburile noastre, nu trebuie sa ne facem sperante", a afirmat presedintele federatiei. Apoi a trecut la calcule: "Trebuie sa facem o comparatie cu Manchester, Chelsea sau Lyon... Dar mai bine sa luam Lyon-ul, care e campioana Frantei si are buget de peste 100 de milioane de euro. Iar campioana noastra are pana in 10 milioane. Cam asta e diferenta. Bugetul trebuie insa sa il faca actionarii. Chiar daca l-ar dubla, sa spunem ca ar ajunge la 20 de milioane, ar fi doar o imbunatatire, pentru ca tot nu ar reusi sa iasa din grupele Ligii. Abia dupa 40-50 de milioane ar putea intr-adevar sa spere la trecerea de grupe", a concluzionat seful FRF. Sandu i-a laudat totusi pe actionarii dinamovisti. "Meritul apartine si conducatorilor, si antrenorului si jucatorilor. Fiecare pe domeniul lui de activitate si-a facut datoria. N-au existat nemultumiri fata de modul de administrare, n-au fost intarzieri de plati fata de jucatori. Deci toata lumea si-a facut treaba asa cum trebuia. Un factor determinant in castigarea unui titlu este linistea la echipa, care chiar daca nu a fost permanenta la Dinamo, a fost in mare masura", a explicat Mircea Sandu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.