Potrivit sursei citate, ieri a fost practic ultima zi de lucru la Tractorul, cu toate ca productia propriu-zisa a incetat in luna martie, odata cu primul val de disponibilizari. In cursul zilei de astazi, ultimii angajati isi vor depune dosarele pent
Potrivit sursei citate, ieri a fost practic ultima zi de lucru la Tractorul, cu toate ca productia propriu-zisa a incetat in luna martie, odata cu primul val de disponibilizari. In cursul zilei de astazi, ultimii angajati isi vor depune dosarele pentru somaj. Singurii care se vor prezenta la uzina vor fi cei care trebuie sa predea situatiile financiare ale firmei catre lichidator. Lichidatorul societatii Tractorul, Casa de Insolventa Transilvania SPRL Cluj-Napoca, a inceput, ieri, primele actiuni de lichidare ale uzinei. Disponibilizatii vor intra in plata ajutorului de somaj dupa 15 iunie, potrivit directorului Agentiei Judetene pentru Forta de Munca si Somaj Brasov, Anca Finichiu. Toti angajatii disponibilizati au primit la plecarea din societate doua plati compensatorii reprezentand cuantumul salariului mediu net pe societate, adica circa 1900 de lei de persoana. Cuantumul platilor compensatorii nu a fost stabilit inca, dar se pare ca va fi mai mare decat cel pe care l-au primit persoanele disponibilizate la sfarsitul anului trecut de la cele doua societati, care a fost cuprins intre 458 de lei si 826 de lei, in functie devechimea si salariul fiecaruia. De la Tractorul au fost preluate pana in acest moment 1550 de dosare din cele 1920. Procedurile de lichidare a uzinei Tractorul Brasov vor fi derulate de Casa de Insolventa Transilvania SPRL Cluj-Napoca, firma care a castigat licitatia organizata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru atribuirea contractului. Valoarea preliminata a activelor imobilizate ale Tractorul se ridica, la 31 decembrie 2006, la 156,59 milioane lei, iar valoarea preliminata a datoriilor totale este de 793,76 milioane lei. Uzina Tractorul Brasov se afla pe lista celor 28 de companii la care au fost amanate procedurile de insolventa pentru o perioada de sase luni, conform unei Ordonante de Urgenta aprobata in luna februarie de Guvern. Potrivit presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, printre investitorii interesati sa cumpere activele Tractorul se regasesc compania indiana Mahindra&Mahindra, Gigi Becali, fratii Paunescu si Atlassib, companie condusa de omul de afaceri Ilie Carabulea. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.